Срещата на върха на ЕС взе политическо решение да се

...
Срещата на върха на ЕС взе политическо решение да се
Коментари Харесай

ЕС забранява полети на Беларус заради отклонения самолет

Срещата на върха на Европейски Съюз взе политическо решение да се забрани на беларуските самолетни компании да летят до Съюза. Въздушните превозвачи от Европейски Съюз бяха призовани да се откажат от полетите над територията на Беларус - изказване. Това стана ясно след изключителното съвещание довечера, свикано точно поради абсурда с отклонения аероплан от Минск, което докара до обвинявания в държавно похищение, предадоха ТАСС и " Катимерини ".

Европейски Съюз прикани Международната организация за гражданска авиация да проверява случая със кацането на полета на Ryanair в Беларус .

Въвеждат се наказания против частни лица и компании в Беларус в отговор на случая.

в Европейската работа за външна активност поради вчерашното , летящ от Атина до Вилнюс, към Минск за наложително приземяване. Това заяви европейската дипломатическа работа.

Беларуският представител е бил осведомен със мнението на Европейски Съюз, че тези дейности са неприемливи и са заплашили сигурността на пасажерите и екипажа .

Европейски Съюз предходната година наложи наказания на Александър Лукашенко и още седем негови доближени, както и против седем беларуски организации. Санкциите са в действие до 2022 година и са поради смазването на митингите против непризнатото преизбиране на Лукашенко за президент.

Европейски Съюз настоя по-рано през днешния ден Роман Протасевич да бъде неотложно освободен. Беларуските управляващи потвърдиха през днешния ден ареста му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР