Срещата на върха на ЕС потвърди обещанието си да предостави

...
Срещата на върха на ЕС потвърди обещанието си да предостави
Коментари Харесай

ЕС реши: Ракети и 1 милион снаряда за Украйна за 12 месеца, обмислят нови санкции

Срещата на върха на Европейски Съюз удостовери обещанието си да даде на Украйна 1 млн. снаряда, както и ракети „ земя-земя “, в случай че бъдат поискани. Това е записано в изказване, оповестено от държавните и държавните ръководители на общността, които се срещнаха в Брюксел.

Боеприпасите и артилерийските снаряди ще бъдат закупени, в това число посредством взаимни поръчки, като се активизират подобаващи средства от Европейския механизъм за мир за взаимно да се доставят милионите снаряди през идващите 12 месеца, се споделя в документа. Според разнообразни оценки Украйна изстрелва сред 6000 и 7000 артилерийски снаряда дневно, което е към една трета от изстрелваните от Русия. Видът на ракетите не се прецизира.

На срещата на върха Европейския съюз се разгласи за нови наказания против Русия и за усилване на осведомителната война. Лидерите приканиха и за по-строго използване на старите наказания, както и за установяване на таван на цените на петрола. Европейски Съюз остава зает с поддържането и усилването на груповия напън върху Русия, в това число посредством нови ограничаващи ограничения, както и с продължаването на работата по тавана на цените на петрола дружно с сътрудниците, се споделя в изказването. На срещата на върха не бяха взети съответни решения за наказания.

Европейският съюз стои твърдо и напълно с Украйна, и ще продължи да дава мощна политическа, икономическа, военна, финансова и филантропична поддръжка на украинския народ до тогава, докато е належащо. Европейски Съюз усилва напъните за облекчаване на отбранителните потребности на Украйна.

Изразена е поддръжка за мирния проект на украинския президент Володимир Зеленски. Отправен е апел Русия неотложно и абсолютно да се изтегли от Украйна съгласно интернационално приетите граници на нападнатата страна.

Европейският съвет приветства съглашението за основаване на нов Международен център в Хага за наказателно гонене на закононарушението " експанзия " против Украйна и показва поддръжка за следствията на прокурора на Международния углавен съд.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР