Срещата на върха на ЕС потвърди обещанието си да предостави

...
Срещата на върха на ЕС потвърди обещанието си да предостави
Коментари Харесай

Среща на върха на ЕС: Ракети и 1 милион снаряда за Украйна, план за нови санкции

Срещата на върха на Европейски Съюз удостовери обещанието си да даде на Украйна 1 млн. снаряда, както и ракети „ земя-земя “, в случай че бъдат поискани. Това бе посочено в изказване, оповестено от държавните и държавните ръководители на общността, които се срещнаха в Брюксел.

" Европейският съвет приветства съглашението в Съвета на Европейски Съюз за незабавно даване на Украйна на муниции и артилерийски снаряди " земя-земя ", а при поискване - и на ракети. Те ще бъдат закупени, в това число посредством взаимни поръчки, като се активизират подобаващи средства от Европейския механизъм за мир за взаимно да се доставят 1 млн. снаряда през идващите 12 месеца ", се споделя в документа. Видът на ракетите не се прецизира.

На срещата на върха Европейския съюз се разгласи за нови наказания против Русия и за усилване на осведомителната война и прикани за по-строго използване на старите наказания и за установяване на таван на цените на петрола. Държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз, събрани на срещата на върха в Брюксел през днешния ден, показаха това в взаимно изказване.

" Европейски Съюз остава зает с поддържането и усилването на груповия напън върху Русия, в това число посредством нови ограничаващи ограничения, както и с продължаването на работата по тавана на цените на петрола дружно с сътрудниците ", се споделя в изказването. „ Европейският съвет акцентира смисъла и спешността на активизирането на работата по ефикасното използване на към този момент признатите наказания на европейско и национално ниво. Европейски Съюз също по този начин ще ускори работата с сътрудниците си за противопоставяне на подправените съветски разкази и дезинформацията за войната. "

На срещата на върха не бяха взети съответни решения за наказания. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР