Срещата на върха на ЕС е под заплаха да бъде

...
Срещата на върха на ЕС е под заплаха да бъде
Коментари Харесай

Активисти на Грийнпийс окупираха сградата на ЕС преди срещата на върха

Срещата на върха на Европейски Съюз е под опасност да бъде преместена в прилежаща постройка, откакто деятели на " Грийнпийс " окупираха плануваното място с желанието да останат там колкото е допустимо по-дълго, осведоми АFP.
" Полицията сега се намесва. Срещата на върха ще се състои, само че се обмисля дали да не бъде преместена в постройката " Justus Lipsius ", се споделя в изказване на чиновници на Европейски Съюз.
В началото на деня 28 деятели на " Грийнпийс " окупираха постройката на Европейски Съюз - където държавните и държавните ръководители ще се срещнат по-късно денем, с цел да обсъдят ограниченията за климата.

#greenpeace Aktion vor #EUCO zu Klima nach kurzem Überraschungseffekt vorbei pic.twitter.com/X1rbyCxYHR
— Stephan Israel (@StephanIsrael) December 12, 2019
Протестиращите разпростряха огромен банер с надпис " Климатична незабавна обстановка ".
Властите в Брюксел разположиха пожарни стълби до постройката, с цел да изтикат деятелите, а федерален полицейски хеликоптер летеше над тях.
Говорителят на " Грийнпийс " Лора Улман сподели, че проектът е групата да остане на мястото на срещата на върха допустимо най-дълго.

Greenpeace activists scale the European Union’s new headquarters in Brussels and unfurled a huge banner warning of a “climate emergency, ” hours before the bloc’s leaders gather for a summit focused on plans to combat global warming. https://t.co/yEcXjnmj1k
— The Associated Press (@AP) December 12, 2019
" Подготвили сме си домашното. Винаги се опитваме да се подготвим допустимо най-добре, като сигурността на нашите деятели е приоритет ", добави тя.
По-късно през днешния ден водачите на Европейския съюз ще се опитат да преодолеят дълбоките разлики сред държавите-членки по отношение на това по какъв начин да финансират битката против изменението на климата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР