Срещата на върха между президентите Джо Байдън и стартира с

...
Срещата на върха между президентите Джо Байдън и стартира с
Коментари Харесай

Хаос и писъци на срещата Путин-Байдън

Срещата на върха сред президентите Джо Байдън и започва с безпорядък, провокиран от напора на публицистите да влязат, с цел да документират историческото събитие, като доста от тях бяха оставени на открито. Репортерите са били бутани и блъскани от чиновници по сигурността и съветски медии, оповестява " Дейли Мейл “, представен от БГНЕС.

" На входа се наблюдаваше извънредно безредна сцена “, заяви репортерът, пътуващ с президента Байдън, на който бе попречено да влезе в хода на блъсканицата. Вътре е било също толкоз безредно - кореспонденти, които се бутат, блъскат и викат един против различен. Двама американски кореспонденти споделиха, че съветски чиновници са били разсъблечени, до момента в който са се опитвали да избутат от стаята нахлулите публицисти. Американска кореспондентка едвам не е паднала.
 Русия и Съединени американски щати удължават контракта СТАРТ-3 за 5 години Русия и Съединени американски щати удължават контракта СТАРТ-3 за 5 години
Както Съединени американски щати, по този начин и Русия са изключително виновни за стратегическата непоклатимост в света. Това заяви пред кореспонденти съветският президент Владим...

Репортер, ситуиран пред " Вила ла Гранж “, разгласява в Twitter фотография на счупена камера, потърпевша при опит за влизане в постройката, където двамата водачи се срещат в богато украсена библиотека от 18-ти век. " Хаотична сцена пред вилата, където се срещат Путин и Байдън. Руски кореспонденти се борят за позициониране, а американските управляващи им споделят да правят отстъпка “, написа Андрю Рестуча от „ Уолстрийт Джърнал “.

Американски и съветски чиновници по сигурността дружно с швейцарски държавни чиновници се пробвали да вкарат ред в хаоса, само че е имало доста писъци и крясъци. Служители на Белия дом неведнъж се опитвали да вкарат американските медии вътре, като казвали, че американската и съветската делегации са се договорили за броя на публицистите, на които е позволено да бъдат в стаята: 13 от всяка страна. Само 9 американски кореспонденти са влезнали.

Снимки от вътрешността на стаята демонстрират сбиването, което се е случило, когато репортерите са нахълтали, до момента в който двамата президенти са заседавали. Хаосът бе излъчен по малкия екран, с видео, показващо помощници, опитващи се да отхвърлен репортерите назад; публицисти, влизащи в обсега на камерата, и доста писъци.

Руските чиновници по сигурността са опънали алено въже, с цел да разделят медиите от водачите и да се опитат да задържат репортерите надалеч от президентите. Руската защита е крещяла на публицистите да излязат и е почнала да ги бута. Членовете на медиите са се спъвали във всички кабели и съоръжение в стаята, до момента в който събитието се е разгръщало.
 След Женева: Русия и Съединени американски щати връщат посланиците си, ще работят дружно за киберсигурност След Женева: Русия и Съединени американски щати връщат посланиците си, ще работят дружно за киберсигурност
Руският президент Владимир Путин съобщи, че по време на договарянията с американския му сътрудник Джо Байдън са се договорили за връщане на п...

И репортерите, и чиновниците на Белия дом са крещели, че съветската защита би трябвало да спре да допира членовете на пресата. И на всичко това са били очевидци Байдън и Путин със съответните им преводачи до тях, както и държавният секретар Антъни Блинкен и съветският външен министър Сергей Лавров.

Било е толкоз препълнено с публични представители и преса, крещейки си един на различен, че е било мъчно да се чуе какво споделя президентът Байдън на Путин. В началото на срещата на върха швейцарският президент Ги Пармелен приветства двамата водачи в " града на мира “.

Байдън пръв протегна ръка, когато двойката се ръкува, след което двамата се усмихнаха за камерите пред вила " Ла Гранж “, преди да влязат вътре. По време на видео от библиотеката американският президент се смее, до момента в който фотографите се блъскат, с цел да снимат историческата среща. " Винаги е по-добре да се срещнем лице в лице ", споделя Байдън с необятна усмивка, седнал с кръстосани крайници. Путин пък, седнал на стола си, потупва с ръка дървения си подлакътник и наподобява отегчен.

Държавният секретар Антъни Блинкен е седнал отдясно на Байдън и си води бележки. Вляво от Байдън съветският външен министър Сергей Лавров е седнал с ръце сред краката. Сред паниката Байдън поглежда към Блинкен, а дипломатът надрасква нещо в бележника си. Тогава мъж, който най-сетне се е „ харесал на пресата “, споделя на публицистите: " Вървете си, апелирам, “ и те са изведени от стаята, с цел да може първата персонална среща сред двамата президенти да продължи.
 Срещата сред Путин и Байдън завърши Срещата сред Путин и Байдън завърши
Президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън завършиха договарянията си в стеснен формат в Женева, оповестяват " Франс прес " и " Ас...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР