Срещата на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и

...
Срещата на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Ли Сян Лун: Срещата между Ким и Тръмп ще струва около 15 млн. щатски долара

Срещата на върха сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун ще коства към 20 милиона сингапурски $ (15 милиона щатски), съобщи министър председателят на Сингапур Ли Сян Лун. " Това е цена, която сме подготвени да платим ", съобщи той, съобщи ДПА. Агенцията цитира вестник " Стрейт таймс ".

Около половината от тези разноски са за ограниченията за сигурност и те ще бъдат напълно поети от сингапурските управляващи, сподели Ли акцентира, че това е приносът на страната към интернационалното събитие, което е и в неин интерес.

Премиерът сподели това в отговор на репортерски въпроси, заложени му в Международния пресцентър, където почти 2000 задгранични публицисти ще отразяват срещата на върха, предава Българска телеграфна агенция.

В навечерието на диалозите сред двамата водачи, които са във вторник, сингапурските управляващи направиха сериозна подготовка.

Целта на срещата, която ще е първата сред настоящ американски президент и севернокорейски водач, е да се реализира съглашение за денуклеаризация на Корейския полуостров, в подмяна на което да бъдат облекчени дипломатическите и стопански наказания против Пхенян. Последните дни обаче Тръмп даде да се разбере, че гледа на диалозите си с Ки като на опознавателни и не конкретизира упованията си от договарянията.

Сингапурският министър председател посочи, че е значимо срещата да се състои, както е планувано, и означи, че тя има капацитета да зададе нова посока на събитията на Корейския полуостров по метод, който да е " удобен за сигурността и стабилността в района ".

Той означи също, че решението срещата да е в Сингапур е показателно за другарските връзки на страната му с двете страни. " Това ни дава гласност ", сподели Ли. " Фактът, че сме определени за място на срещата - ние не сме молили за това - по някакъв метод приказва за връзките на Сингапур със Съединени американски щати и Северна Корея. "

Освен със съществени ограничения за сигурност Сингапур посреща двамата водачи и с цветя, сложени алегорично в дулата на оръдия. Днес в

в към 60 оръдия, останали от колониалната ера по крайбрежията на на остров Сентоса, където ще се водят диалозите, бяха сложени букети от лилиуми, гербери и маслинови клончета. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР