Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София следващия месец ще

...
Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София следващия месец ще
Коментари Харесай

Туск: Срещата в София ще потвърди европейската перспектива на Западните Балкани


Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София идващия месец ще удостовери европейската вероятност на Западните Балкани, район с пресни мемоари от войните и с дълга история на близки връзки с Русия, съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от Асошиейтед прес

Туск предприе през вчерашния ден обиколка на района като подготовка за срещата в София, планувана на 17 май.

Миналата седмица Европейската комисия оцени, че Албания и Македония са постигнали задоволителен прогрес, с цел да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз.

Вчера в Тирана Туск сподели, че пътят към участието ще бъде тежък, само че " си коства напъните ".

" Този развой ще наподобява повече на тичане с трудности, в сравнение с автомагистрала. Но цялостната интеграция остава наша обща орис ", сподели туск на конференция с албанския министър председател Еди Рама.

По думите на ръководителя на Европейския съвет, срещата в София ще бъде добра опция да се беседва за общите провокации за сигурността, каквито са трафикът на мигранти, тероризмът и проведената престъпност.

След Тирана Туск посети Подгорица, където в диалог с премиера Душко Маркович сподели, че Черна гора сполучливо извършва отговорностите си, произлизащи от процеса на интеграция и съставлява добър образец за страните от Западните балкани.

В сряда Доналд Туск ще е в Сърбия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР