Срещата на премиера на Израел Нафтали Бенет с руския президент

...
Срещата на премиера на Израел Нафтали Бенет с руския президент
Коментари Харесай

Путин и Бенет обсъдиха Украйна и Иран

Срещата на премиера на Израел Нафтали Бенет с съветския президент Владимир Путин в съветската столица Москва в събота е завършила след към три часа. Лидерите са разискали главно войната в Украйна, в това число ситуацията на еврейските общности .

Това заяви Jerusalem Post, като цитира собствен източник.

Освен това, Бенет и Путин са разискали договарянията с Иран, като Бенет още веднъж е подчертал израелската позиция против връщането към нуклеарното съглашение от 2015 година - което е задачата на договарянията във Виена.

Бенет е първият водач, който се срещна с Путин, откакто Русия нахлу в Украйна 10 дни преди този момент. Пътуването е авансово в съгласие със Съединени американски щати, Франция и Германия.

Премиерът е придружаван от израелския аграрни министър Зеев Елкин, който служи като преводач.
 Путин подсигурява на премиера на Израел денацификация на Украйна
Путин подсигурява на премиера на Израел денацификация на Украйна

Путин беседва и с премиера на Индия, на него изяснява, че украински сили употребяват индийски студенти като жив щит

Срещата идва, когато Израел се пробва да балансира смисъла на националната сигурност на координацията с Русия преди въздушни удари по ирански цели в Сирия, където съветската войска е преобладаващата мощ, с най-силния стратегически съюз на Израел със Съединени американски щати и поддръжка за демокрацията и интернационалния ред.

Бенет беседва два пъти с Путин и украинския президент Владимир Зеленски, откакто Русия нахлу в Украйна. Зеленски помоли Бенет да се опита да посредничи сред страните.
 И Израел мести краткотрайно посолството си от Киев в Лвов
И Израел мести краткотрайно посолството си от Киев в Лвов

След като Съединени американски щати и Австралия оповестиха сходни ограничения

Израел осъди нашествието на Русия в Украйна посредством външния министър Яир Лапид и гласуването в Общото заседание на Организация на обединените нации, само че Бенет се въздържа от оценки. В последните си изказвания той изрази поддръжка за украинския народ и прикани за договаряния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР