Срещата на премиера Бойко Борисов с християнския и мюсюлманския духовен

...
Срещата на премиера Бойко Борисов с християнския и мюсюлманския духовен
Коментари Харесай

Няма промяна след срещата на духовните водачи с Борисов-ще си плащаме ”като попове” на Мюфтийството

Срещата на премиера Бойко Борисов с християнския и мюсюлманския нравствен водач у нас не докара до смяна в обстановката. Повторени бяха обстоятелствата, че Мюфтийството е натрупало отговорности в размер на 8, 2 млн. лева Независимо от диалозите, българският народ ще заплати ”като поп ” тази сума.
Българският патриарх Неофит и основният мюфтия Мустафа Хаджи организираха среща с премиера Бойко Борисов. Тема на диалога са измененията в Закона за вероизповеданията и опрощаване на задълженията. Дълговете на Мюфтийството са насъбрани от 2005 година насам, съобщи след срещата основният мюфтия Мустафа Хаджи.

„ Срещата мина в духа на приемливост и съгласие. Ние като жители на тази страна сме длъжни да пазим мира и спокойствието в България, който сме го наследили от нашите татковци ", сподели основният мюфтия.

Натрупаните задължения са остарели отговорности, върху които текат лихви, изясни основният мюфтия и отхвърли да влезе в конкретика. „ Това е работа на счетоводството, не се занимавам с тези въпроси. Не желая да споделям нещо, което може да ви подведа ". Според Мустафа Хаджи приходите са прекомерно малко, по тази причина са насъбрани и задължения, заяви Българска национална телевизия.

Според данни на Министерството на финансите шест вероизповедания у нас имат задължения за 8,267 млн. лв.. От тях най-вече - над 8,2 млн. лв. са на Главното мюфтийство. С измененията в закона на първо четене депутатите взеха решение да опростят насъбраните задължения на вероизповеданията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР