Срещата на представителите на страните членуващи в Организацията на страните

...
Срещата на представителите на страните членуващи в Организацията на страните
Коментари Харесай

Срещата на ОПЕК може да се състои през първата седмица на юли


Срещата на представителите на страните членуващи в Организацията на страните експортьори на нефт (ОПЕК) най-вероятно ще се състои при започване на месец юли. Това, както оповестява организация Ройтерс е декларирал в неделя министъра на енергетиката, индустрията и минералните запаси на Саудитска Арабия Халид ал.Фалих по време на срещата на министрите на енергетиката и екологията към G20, която тече в Япония.

В виновна въпрос за идната среща на ОПЕК, ал-Фалих е съобщил, че тя „ по-скоро ще се организира през първата седмица на юли “ във Виена. Саудитският министър е изразил вяра, че на тази среща „ страните може да реализират консенсус по продължение на съглашението за ограничение на добива на нефт “.

По-рано министърът на Саудитска Арабия сподели, че ОПЕК е покрай подписване на сходно съглашение, макар че, съгласно него са нужни и договаряния със страните, които не членуват в петролния картел, които вземат участие в съглашението.

Страните от ОПЕК+ разискват още от април политиката по рандеман през второто полугодие, само че заради неустановеност и геополитически фактори съглашение за равнищата за ограничение на добива към този момент не е реализирано. Сделката за ограничаването на добива с 1,2 млн. барела дневно беше подписана през декември 2018 година и завършва на 30 юни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР