Срещата на първите дипломати на държавите от Групата на 20

...
Срещата на първите дипломати на държавите от Групата на 20
Коментари Харесай

Разговорите на срещата на Г-20 в Индия приключиха без консенсус за войната в Украйна

Срещата на първите дипломати на страните от Групата на 20 (19-те страни с най-големи стопански системи в света и Европейският съюз) завърши през днешния ден в Делхи без консенсус по въпроса за войната в Украйна, съобщи външният министър на Индия, представен от Асошиейтед прес, оповестява Българска телеграфна агенция.

Субрахманям Джайшанкар съобщи, че има " разлики " по въпроса за войната в Украйна, " които не успяхме да съгласуваме, защото другите страни имат разнообразни възгледи ".

Миналата седмица Индия беше принудена да приготви компромисен финален документ в края на срещата на финансовите министри на Г-20, откакто Русия и Китай възразиха против взаимното официално съобщение, в което бяха непокътнати формулировките за войната в Украйна, взети непосредствено от декларацията на срещата на върха на водачите на Г-20 в Индонезия предходната година.

Домакинът Индия прикани всички членове на разединената Група на 20-те да реализират консенсус по въпроси, които надълбоко вълнуват по-бедните страни, даже в случай че по-широкото разделяне сред Изтока и Запада във връзка с Украйна не може да бъде преодоляно.

Все отново външните министри на страните от Г-20 реализираха единодушие по доста въпроси след срещата си и се концентрираха върху това, което ги " сплотява ", съобщи през днешния ден председателката на Г-20 Индия, съобщи Ройтерс.

Субрахманям Джайшанкар добави, че в " заключителният документ " от срещата ще бъде очебийно смисъла на надеждните вериги за доставка на храни и торове и на устойчивите енергийни доставки.

В Г-20 влизат Австралия, Аржентина, Бразилия, Англия, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, РЮА, Саудитска Арабия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Южна Корея, Япония и Европейският съюз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР