Срещата на НАТО в Мадрид приключи вчера, но каквито и

...
Срещата на НАТО в Мадрид приключи вчера, но каквито и
Коментари Харесай

Руската салата, която разгневи много хора

Срещата на НАТО в Мадрид завърши през вчерашния ден, само че каквито и решения да бяха взети на нея, един напълно не политически въпрос разбуни духовете на събралите се в испанската столица. И той беше обвързван с храна.
 Снимка 330359

На първо място в менюто на сладкарница във фестивалния център, където се организираше срещата, стоеше съветската салата.

Предястието е много известно в цяла Испания, изключително в тапас питейните заведения. На фона на продължаващата война в Украйна обаче наличието му в менюто на политическо събитие от такова високо равнище се стори несвоевременно на доста публицисти и присъстващи.

От Reuters напомнят, че салата се прави главно от картофи и майонеза с добавки от моркови, грах и други зеленчуци. И разясняват, че макар противоречивото си название, е била от първите неща, които са се изчерпвали в ресторанта.
 Хосе Андрес, World Central Kitchen, войната в Украйна и за какво готвачът със звезди Мишлен храни бежанци
Обвиненията на един готвач към водачите на света

И какво прави в Украйна

Известният шеф-готвач Хосе Андрес, който от началото на съветската експанзия в Украйна предлага храна в засегнатите от военните дейности региони благодарение на организацията си World Central Kitchen, от дълго време е намерил решение на " казуса " с съветската салата.

And starting tomorrow officially I’m announcing that the iconic Spanish tapa: Ensaladilla Rusa…..will change its name to Ensaladilla Kiev or Ensaladilla Ucraniana….at all my restaurants!!!
— José Andrés (@chefjoseandres)
В средата на май той написа в профила си в Twitter: " Обявявам, че от на следващия ден известният испански тапас съветска салата ще бъде прекръстена на украинска салата или салата " Киев " във всичките ми заведения за хранене! ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР