Срещата на министрите на външните работи на Турция, Русия и

...
Срещата на министрите на външните работи на Турция, Русия и
Коментари Харесай

Чавушоглу по телефона с Лавров: Ще се срещнем през втората половина на януари

Срещата на министрите на външните работи на Турция, Русия и Сирия може да се организира през втората половина на януари.

 

Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу след телефонен диалог с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

" Предложихме да проведем среща през втората половина на януари. Тя може да се организира в Москва или в трета страна ", цитира Чавушоглу телевизионният канал TRT.

Според турския министър вследствие на идните диалози може да се вземе решение за осъществяване на среща на върха. „ Процесът на договарянията ще дефинира опцията за среща на по-високо равнище “, сподели Чавшуоглу.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели пред публицисти на 15 декември, че е предложил на съветския си сътрудник Владимир Путин да организира тристранна среща с присъединяване на сирийския водач Башар ал-Асад. Тази среща на върха, съгласно него, би трябвало да бъде предшествана от договаряния на равнище представители на специфичните служби, министри на защитата и външните работи.

Отношенията сред Турция и Сирия се утежниха след началото на спора в Сирия през 2011 година Тогава дипломатическите връзки сред двете страни бяха прекратени.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР