Срещата на министрите на външните работи на страните от НАТО,

...
Срещата на министрите на външните работи на страните от НАТО,
Коментари Харесай

Румънският външен министър: Срещата на НАТО в Букурещ потвърждава ролята на Румъния в Алианса

Срещата на министрите на външните работи на страните от НАТО, която ще се състои в Букурещ на 29 и 30 ноември, " ще покаже още един път единството и солидарността на съдружниците и ще потърси решения за противопоставяне на резултатите от бруталната нападателна война на Русия против Украйна ", съобщи през днешния ден румънският министър на външните работи Богдан Ауреску, представен от Аджерпрес.

Той подсети във видеопослание, оповестено преди събитието, че това ще бъде първата съюзническа среща на високо ниво, чийто хазаин ще бъде Румъния, след срещата на върха на НАТО от 2008 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Също по този начин това е първото събитие, което се организира в страна от източния фланг на Северноатлантическия алианс, от началото на войната на Русия против Украйна, означи първият посланик на Румъния.

Среща на НАТО в Букурещ е една доста значима среща, която удостоверява ролята и профила на Румъния в Северноатлантическия алианс, и в същото време демонстрира стратегическата значимост на Черно море за евроатлантическата сигурност, затова и за Румъния, посочи Ауреску.

Той добави, че става дума и за един алегоричен миг две десетилетия откакто Румъния беше поканена да стане част от НАТО.

Румънският външен министър загатна, че Букурещ ще бъде хазаин на 28 и 29 ноември на Среща на водачите от Мюнхен - факт, който акцентира " значимостта и основната роля на Румъния на кръстопътя сред две зони от стратегическа значимост за европейската, евроатлантическата и световната сигурност: Черно море и Западните Балкани ".

" В продължение на три дни - сред 28 и 30 ноември - Румъния ще бъде дипломатическата, европейска, евроатлантическа столица и оттатък това ", акцентира Ауреску.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР