Срещата на министрите на околната среда на Г-20 приключи наскоро

...
Срещата на министрите на околната среда на Г-20 приключи наскоро
Коментари Харесай

МВнР на Китай: Срещата на министрите на околната среда на Г-20 приключи без съвместно изявление заради някои геополитически въпроси

Срещата на министрите на околната среда на Г-20 завърши неотдавна в Ченай, Индия. Някои западни медии цитираха обособени отзиви, съгласно които позицията на Китай е попречила постигането на консенсус по основни въпроси, като намаляването на излъчванията, прекъсване потреблението на изкопаеми горива и увеличение на възобновимите сили. В тази връзка представителят на китайското Министерство на външните работи съобщи, че тези отзиви са изцяло несъвместими с обстоятелствата. На 28 юли на срещата са били формирани консенсусен документ и обобщение на ръководителя, постигайки позитивни и уравновесени резултати. Въпреки това, заради намесата на геополитически въпроси, въведени неоснователно от някои страни, не е направено взаимно официално съобщение и Китай съжалява за това.

Говорителят акцентира, че Китай интензивно предизвиква световното ръководство на климата. Страната е построила най-голямата в света мрежа за произвеждане на чиста електрическа енергия, съдействала е за 25% от новите зелени площи в света от началото на века и е подкрепила годишния ритъм на напредък на потреблението на сила със междинен годишен ритъм от 3%. Със междинен стопански напредък от 6,2% Китай се трансформира в една от страните, които най-бързо понижават потреблението на сила в света. Китай приканва развитите страни да се изправят пред личните си благоприятни условия, отговорности и отговорности за справяне с изменението на климата, да усилят в допълнение напъните за понижаване на излъчванията и да изпълнят поетите задължения допустимо най-скоро.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР