Срещата на лидерите на страните-членки на Европейския съюз ще се

...
Срещата на лидерите на страните-членки на Европейския съюз ще се
Коментари Харесай

Започва среща на лидерите на ЕС в Прага

Срещата на водачите на страните-членки на Европейския съюз ще се организира през днешния ден, 7 октомври в Прага, столицата на Чехия.

Това оповестява Укринформ.

27-те държавни и държавни ръководители ще обсъдят трите най-неотложни и преплитащи се въпроса, в това число съветската война в Украйна, енергетиката и икономическата обстановка , съгласно ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

„ Войната в Украйна продължава да бушува. За страдание Кремъл предприе безотговорни ескалационни стъпки: провежда акция за национална готовност, подправени насилствени „ референдуми “ и противозаконното анексиране на териториите на Украйна и продължава своята заплашителна изразителност “ , написа Мишел в писмо-покана до водачите.

" В светлината на тези събития Европейски Съюз би трябвало да бъде обединен и корав в отговора си ", акцентира висшият чиновник.

„ Нашата взаимност с Украйна и нейния народ остава непоклатима. Ще продължим да ускоряваме нашите ограничаващи ограничения, с цел да засилим в допълнение натиска върху Русия да приключи войната си. На нашата среща ще обсъдим по какъв начин да продължим да предоставяме мощна икономическа, военна, политическа и финансова поддръжка на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “ , написа Мишел.

Срещата също по този начин ще изследва по какъв начин най-добре да се отбрани сериозната инфраструктура на Европейски Съюз.

Войната в Украйна оказва трагично влияние върху енергийната обстановка в Европа с резултат на разпространяване върху стопанската система, призна служителят.

Лидерите ще проучат по какъв начин най-добре да се оправят с тези провокации за нашата стопанска система като цяло.

„ Решаването обстановката с високите цени за семействата и предприятията, подпомагането на растежа и работните места и отбраната на уязвимите, които страдат най-вече от високите сметки за сила, са нашата съществена грижа. Повече от всеки път ключът ще бъде нашата дарба да бъдем обединени и да координираме политическия си отговор в дух на взаимност и в отбрана на нашите общи ползи “, приключва писмото.

По-рано водачите на Европейски Съюз дружно с тези на 17 европейски страни отвън Европейски Съюз участваха в учредителната среща на Европейската политическа общественост. Само две страни от континента – Русия и Беларус – не бяха поканени на събитието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР