Срещата на лидерите на нормандската тройка (Франция, Германия и Украйна)

...
Срещата на лидерите на нормандската тройка (Франция, Германия и Украйна)
Коментари Харесай

Лидерите на Германия, Франция и Украйна планират среща следващата седмица

Срещата на водачите на нормандската тройка (Франция, Германия и Украйна) би трябвало да се организира в границите на една седмица, съобщи съветникът на делегацията в Киев в Тристранната контактна група по Донбас Алексей Арестович.

" Ще има Н-3, т.е. Франция, Германия и Украйна. Мисля, че това е въпрос на седмица, плюс-минус ", сподели Арестович в ефира на телевизионния канал " Украйна 24 " и добави, че Киев не чака нищо особено от срещата на " нормандския формат ", планувана за 14 април.

Арестович разяснява и специфична среща на ОССЕ, планувана за събота. " Политиката е позиция. Ако ОССЕ заеме подобаваща позиция, за руснаците ще бъде по-трудно да организират политиката си в осведомителната и дипломатическата среда. Те (ОССЕ) би трябвало да създадат оценка на дейностите на Русия ", сподели Арестович.

Той също по този начин добави, че Тристранната контактна група (ТКГ) не е предопределена да взема решение „ каквото и да било “. Тристранната контактна група даже не води договаряния. ТКГ съществува като помощен орган на водачите на " Нормандската четворка " - сподели той и добави, че в границите на ТКГ се вземат решение " единствено тактически въпроси ", да вземем за пример пенсии, обществени помощи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР