Срещата на Ким Чен-Ун и Доналд Тръмп ще бъде следена

...
Срещата на Ким Чен-Ун и Доналд Тръмп ще бъде следена
Коментари Харесай

Графика на деня: Корея - разделената земя

Срещата на Ким Чен-Ун и Доналд Тръмп ще бъде следена от целия свят. Двамата непредсказуеми водачи си разменяха яростни обиди допреди няколко месеца, когато Ким изненадващо разгласи, че Северна Корея ще взе участие на Олимпийските игри в Пьонгчанг. Скоро по-късно той се срещна с южнокорейския президент Мун Дже-Ин и това бе първото му посещаване в чужбина, а на следващия ден ще застане очи в очи с Тръмп.

Затоплянето на връзките обаче към този момент е единствено алегорично - КНДР към момента е интернационален парий, наложени са ѝ строги наказания и стопанската система ѝ зависи най-вече от помощта на Китай. Макар концепцията за обединяване да се прокрадва в теориите на специалистите, разликите сред двете страни ще създадат реализирането ѝ мъчно, постепенно и скъпо.

След разделянето на двете страни индустриализираният Север имаше икономическо преимущество пред селскостопанския Юг. Но през седемдесетте Сеул стартира серия пазарни промени, които направиха стопанската система му една от най-големите в света. А Пхенян навлезе в застоялост и стана подвластен от непозната помощ. Оттогава насам разликите стават все по-видими.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР