Срещата на Г-7 в Канада приключи със скандал. Американският президент

...
Срещата на Г-7 в Канада приключи със скандал. Американският президент
Коментари Харесай

Срещата на Г-7 в Канада приключи със скандал

Срещата на Г-7 в Канада завърши със скандал. Американският президент Доналд Тръмп отдръпна поддръжката си за заключителната декларация от форума.
Тръмп се разсърди на Канада – по какъв начин смеят да дават отговор на US митата със свои Г-7 от ден на ден се трансформира в "Г-6 плюс 1 ", като Европа е единна против американския протекционизъм
Това ясно сподели какъв брой обтегнати са връзките сред Съединените щати и техните съдружници.

Сходни мнения провокира и една фотография. Тя беше оповестена в формалния профил на немския канцлер Ангела Меркел в „ Инстаграм”. На нея се вижда по какъв начин над Тръмп са се надвесили както Меркел, по този начин и френският президент Еманюел Макрон, и английският министър председател Тереза Мей.

От екипа на Макрон пък разгласиха фотография, направена в същия миг, само че от друг ъгъл. На нея се вижда какъв брой препълнена в действителност е стаята, в която се намират държавните водачи.

В ябълката на раздора се трансформира тематиката за наложените от Съединените щати вносни мита.

Подчертах пред американския президент, че ние одобряваме доста съществено налагането на мита върху стоманата и алуминия. Затова от първи юли ще вземем реципрочни ограничения, с цел да отвърнем на нападателните дейности на Съединените щати.

Тръмп отговори в „ Туитър”: „ Заради подправените изказвания на Джъстин по време на неговата конференция, както и поради обстоятелството, че Канада постанова големи цени на американските фермери, служащи и компании, инструктирах нашите републиканци да не поддържат официалното съобщение, гледайки към колите, заливащи нашия пазар”

Изказването на Тръмп провокира гнева на Париж. В известие, публикувано от Елисейския замък, се споделя, че интернационалното съдействие не може да зависи от нечии пристъпи на яд.

А в това време и различен фотография провокира доста мнения в обществените мрежи. На нея се вижда, че по ръката на Тръмп има следи от мощно притискане след ръкуването му с френския президент Еманюел Макрон.

Световните медии разясняват, че това е следващият случай, в който привет сред двамата се трансформира в център на вниманието.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР