Срещата на балканските лидери е знакова. Може би осъзнахме всички,

...
Срещата на балканските лидери е знакова. Може би осъзнахме всички,
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Срещата на балканските лидери е знакова



Срещата на балканските водачи е знакова. Може би осъзнахме всички, че няма потребност да разбираем какъв брой сме велики и да спорим, а е време да обединим напъните си и да вървим напред. Това сподели министърът за европредседателството Лиляна Павлова в ефира на БТВ.

„ За мен най-важното, с изключение на нашата поръчка и противоположната връзка изказаното персонално, че ние сме подготвени и сме дружно, макар нашите разлики - да се обединим в името да имаме един постоянен район. „ В неофициалната част водачите бяха доста открити. Не можем да създадем чудеса, само че и не обещаваме нереални неща. Ние дадохме поръчка, че сме с тях, само че в това време би трябвало да сме правилни. Ние не можем да създадем чудеса и се опитахме да потушим хем страстите, хем да спрем да сме велики, да сме прагматични “, означи тя.

„ Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да не се позволява повреждане на връзките, като в Ерусалим, употребявайки научените уроци. Евроинтеграцията не е лесна. Европейски Съюз има своите проблеми и провокации, в същия миг осъзнава, че без Западните Балкани няма да е приключен като полезности. Това са нови пазари, нов капитал от млад хора “, разяснява министърът за европредседателството.

Тя добави, че интеграцията на Балканите минава през политическата воля и свързаността - инфраструктурна, просветителна, цифрова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР