Срещата на американския президент Доналд Тръмп с лидера на Северна

...
Срещата на американския президент Доналд Тръмп с лидера на Северна
Коментари Харесай

Макрон се обяви за допълване на споразумението за иранската ядрена програма

Срещата на американския президент Доналд Тръмп с водача на Северна Корея Км Чен-ун ще бъде в края на май или през юни. Това заяви самият Тръмп на конференция с френския му гост- президентът Еманюел Макрон, съобщи БНР.

Тръмп похвали Ким Чен-ун като " доста открит " и " доста почтен " човек, който има почтено държание. По думите му идната среща на върха сред двамата ще е нещо прелестно за целия свят.

Решаването на сирийската рецесия би трябвало да бъде част от широкообхватно съглашение във връзка с Иран - това оповестиха още президентите на Съединени американски щати и Франция след диалог в Белия дом. Президентът Доналд Тръмп удостовери, че желае да отдръпна американските бойци от Източна Сирия след разгрома на групировката " Ислямска страна ", само че изиска и други страни от района да поемат финансовото задължение за издръжката на интервенциите. Той се разгласи за напълно ново съглашение за иранската нуклеарна стратегия и заплаши Техеран, че ще заплати скъпо, в случай че я възобнови.

" Не бива да късаме съглашението, само че можем да го допълним ", съобщи от своя страна френският президент Еманюел Макрон. " Имаме проблеми в Сирия, също и в Ирак. Трябва да запазим стабилността поради съдружниците ни в Близкия изток. Това, което желаеме, е да ограничим иранското наличие в района. Съвместният изчерпателен проект за деяние е част от тази необятна картина, " уточни френският водач.

Макрон посочи три насоки, в които Париж и Вашингтон би трябвало да работят: блокиране на всевъзможни нуклеарни действия на Техеран до 2025 година, преустановяване на опитите на Иран с балистични ракети и намиране на политическо решение за въздържане на иранската активност в Близкия изток.

Разговорите сред президентите на Съединени американски щати и Франция по въпроса за високите цени за вноса на европейски алуминий и стомана, които би трябвало да влязат в действие от идващия месец, завършиха без забележим прогрес. Тръмп съобщи, че би предпочел да се договаря директно с Франция, само че Европейският съюз усложнява нещата с " неприемливите " си бариери за търговията.

Визитата на френския президент е първото държавно посещаване на задграничен водач в Съединени американски щати от встъпването в служба на Доналд Тръмп. В петък във Вашингтон ще бъде и немският канцлер Ангела Меркел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР