Срещата на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким

...
Срещата на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким
Коментари Харесай

Срещата на Тръмп и Ким може да е в Швейцария

Срещата на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен Ун може да се състои в Швейцария, заяви тв NBC.

Според нейни източници представителите на двете страни още не са избрали дефинитивно мястото на историческата среща. Сред обсъжданите разновидности, които са отхвърлени поради ограниченията за сигурност, са били Пекин, Пхенян и Улан Батор.

Вместо тях американските публични лица избират по-неутрални места, желателно в Европа, и измежду разновидностите е Швейцария, отбелязва малкия екран, представена от ТАСС.

Агенция Блумбърг заяви по-рано, че едно от вероятните места за срещата е Швеция, която съставлява ползите на Съединени американски щати в Северна Корея. Контактите сред двете страни се реализират посредством посолството на кралството в Пхенян.

Вашингтон и Пхенян обмислят опциите за персонална среща сред Тръмп и Ким и нейната подготовка към този момент е във етапа на практическа подготовка. Тръмп съобщи в през вчерашния ден, че срещата ще се състои в околните седмици. Той удостовери в Twitter, че номинираният за държавен секретар Майк Помпео, шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, се е срещнал с Ким Чен Ун предходната седмица и са обсъждали елементи за бъдещата среща на водачите. Тръмп сподели, че има пет вероятни места за провеждането на срещата с водача на Северна Корея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР