Срещата между Владимир Путин и Джо Байдън е с голям

...
Срещата между Владимир Путин и Джо Байдън е с голям
Коментари Харесай

Експерти: Няма да има пробив след срещата между Путин и Байдън

" Срещата сред Владимир Путин и Джо Байдън е с огромен залог, само че с дребни упования. Няма да се получи сериозен пробив, няма да има война, само че няма да има и разведряване. Структурира се световната борба на бъдещия свят: Г-7, НАТО, Европейски Съюз против Русия и Китай, това е дълготрайно противоборство ", това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по Нова Нюз Любомир Кючуков, шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки.

Според него внезапно увеличеният риск за сигурността е довел до тази среща, а той е бил подбуден от Украйна.

" Ще се търси намиране на разговор, само че конкуренцията във въоръжаването продължава. Не чакам огромни резултати от тази среща ", счита той и добави, че политиката на Байдън е консолидиране на съдружниците, с цел да разчита на тях.

Важното за Любомир Кючуков е дали срещата ще е епизод или част от развой. Той чака да има разисквания, а взимане на решения ще следват по-късно, като бъде оставена отворена вратата за последващи срещи, не наложително на високо равнище.

" Пренасянето на несигурността в киберпространството и Космоса могат да бъдат извънредно рискови. Войната стана допустима, законен инструмент за решение на разногласия, изчезна думата мир и това е показателно, че механизмите за решение на споровете стартират да не работят ", безапелационен бе Кючуков.

За него битката в идващите десетилетия ще е сред Съединени американски щати и Китай, а Русия и Европейски Съюз ще имат поддържаща роля, а България би трябвало да заобикаля борба, тъй като нямаме интерес от директни конфликти.

По отношение на районен съд Македония и България Любомир Кючуков съобщи, че сме проиграли преимуществото си като член на Европейски Съюз и ние сме губеща страна от бавенето.

В предаването доцент Велизар Шаламанов, някогашен боен министър и специалист по ИКТ и сигурност, съобщи във връзка с измененията в службите у нас, че е смущаващо случването им без съществуването на парламент, по тази причина тези решения би трябвало да се преразгледат от идващото Народно заседание.

За срещата сред водачите на Съединени американски щати и Русия той счита, че тя дава едно ново начало, а Байдън показва позицията на всички свободни страни.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР