Срещата между украинския президент Володимир Зеленски и българския му домакин

...
Срещата между украинския президент Володимир Зеленски и българския му домакин
Коментари Харесай

Александър Маринов за Зеленски: Няма друг случай премиерът да нарежда международна среща на президента

„ Срещата сред украинския президент Володимир Зеленски и българския му хазаин Румен Радев бе странна, тъй като три дни преди визитата не се знаеше за нея. Президентът е схванал за идването на Зеленски четири дни преди този момент. Няма различен случай в България, когато министър председателят урежда посещаване на непознат държавен глава и разпорежда на българския държавен глава дали да се види и по какъв начин да се види с него ”, съобщи проф. Александър Маринов, социолог и някогашен ръководител на Стратегическия съвет към президента, пред.

" Самият министър-председател споделя: „ Обадих се в събота на президента да му кажа, че Зеленски ще идва и е добре да се срещне с него ”, цитира той думите на Николай Денков.

Маринов разяснява и израза на Радев за „ боен спор ”.

„ Всяка война е спор. Ако това беше война, Русия щеше да е оповестила война на Украйна, Украйна щеше да е оповестила война на Русия. Няма спор, че е война, само че не е неопределено да се каже, че е спор ”, сподели той.

Според някогашния ръководител на Стратегическия съвет, има рамки на политиката, които България съблюдава. „ Не всички страни доставят оръжие на Украйна. Защо би трябвало да вършим същото, което вършат други ”, сподели още Маринов.

Той подчертава върху позицията на военния министър Тодор Тагарев надали не да се заобиколи (според социолога – да се наруши) контракта от Монтрьо. „ Много леко мина една позиция на Тагарев – България да способства за това да се ускори наличието на нечерноморски страни в Черно море. Защо анализатори не разпитат по-подробно господин Тагарев какво има поради и какви са възможните последствия от това ”, прикани Маринов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР