Срещата между руския президент Владимир Путин и британския премиер Борис

...
Срещата между руския президент Владимир Путин и британския премиер Борис
Коментари Харесай

Русия отхвърля версията на Великобритания за срещата между Путин и Борис Джонсън

Срещата сред съветския президент Владимир Путин и английския министър председател Борис Джонсън в Берлин през уикенда беше къса, градивна и имаше " детайли на спогодителен дух ". Това разяснява представителят на Путин Дмитрий Песков, представен от съветските медии.

" Най-малкото същината на срещата е явно друга от описа на Даунинг стрийт за случилото се ", настоя Песков, отговаряйки на журналистически въпрос за срещата.

В изказването, с което излязоха от " Даунинг стрийт " 10 на идващия ден след диалозите сред Путин и Джонсън, се отбелязваше, че Обединеното кралство поддържа позицията си за случая в Солсбъри, при който бяха отровени някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия.
 Джонсън сложи условия на Путин за нормализация на връзките
Джонсън сложи условия на Путин за нормализация на връзките

Конфликт сред Англия и Русия

Изявлението на английското държавно управление изключи каквато и да е нормализация на връзките сред Англия и Русия, до момента в който Москва продължава да прави своите " дестабилизиращи дейности ".

Путин и Джонсън се срещнаха в неделя в коридорите на конференцията в Берлин за търсене на решения за спора в Либия.

На 4 март 2018 година Сергей Скрипал и щерка му бяха открити в безсъзнание на скамейка край търговски център в британския град Солсбъри. Лондон разгласи, че те са били отровени с нервнопаралитичното вещество новичок и упрекна Москва за причинител на покушението, което провокира голям интернационален скандал.

Лондон също по този начин повдигна обвинявания по отношение на покушението на съветските жители Александър Петров и Руслан Боширов , които са чиновници на съветското военно разузнаване ГРУ, че са директните причинители на опита за ликвидиране. Русия както постоянно отхвърли всички обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР