Срещата между руския президент Владимир Путин и американския му колега

...
Срещата между руския президент Владимир Путин и американския му колега
Коментари Харесай

Срещата Путин – Байдън ще бъде в женевската вила „Ла Гранж“

Срещата сред съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Джо Байдън ще се организира в женевската вила „ Ла Гранж “, заяви швейцарската дипломация.

Путин ще дойде в Женева в деня на срещата си с Байдън. Часове преди форумите на Г-7 и НАТО, той разяснява позицията на Москва.

„ Разширяването на НАТО на изток и приближаването му към нашите граници има практическо значение за Русия. Защо? Полша и Румъния станаха членове на НАТО. Американците елементарно се договориха с тях да разположат противоракетни отбранителни системи. Но тези системи могат да бъдат употребявани за удари, които да доближат центъра на Русия, в това число Москва. И то за доста малко време – 15 минути до Москва. Да си представим, че и Украйна става член на НАТО. Времето ще се смали на 7-10 минути. Това не е ли алена линия за нас? “, разяснява Владимир Путин.

Лидерите на Русия и Съединени американски щати ще обсъдят положението и вероятностите за развиване на двустранните връзки, проблеми, свързани със стратегическата непоклатимост, и настоящи въпроси от интернационалния дневен ред, в това число взаимоотношението в битката с ковид.

Това ще бъде първата персонална среща сред Путин и Байдън като президент на Съединени американски щати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР