Срещата между министър-председателя Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд

...
Срещата между министър-председателя Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Каракачанов: САЩ ще подкрепят България с финансиране, вижте в кои области

Срещата сред министър-председателя Бойко Борисов и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, която се състоя в Белия дом, отваря доста преференциални благоприятни условия за България . Това сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Какви са те?
Разговор за закупуване на друга техника от Съединени американски щати не е имало, съобщи Каракачанов. " Разговорите бяха в посока не за пазаруване на друга техника, а ние коментирахме интереса, който имат американски компании, да влагат в България в сходен тип произвеждане - военнопромишленият комплекс . И във връзка с бронирана техника, и във връзка с доста други аспекти във военнопромишления комплекс. Тоест ползата е към инвестиция. И ние като страна имаме интерес да се влага във военнопромишления комплекс. Вие помните, че България беше шеста в света по произвеждане и износ на оръжие и въоръжение. Сега е на едно от положителните места, само че има какво да се желае ", сподели Каракачанов.
" Морският координационен център изобщо не съставлява военна база, както се пробват някои хора да плашат обществото. Този развой стартира през 2014 година, когато беше държавното управление на Орешарски. Идеята за подобен център във Варна аз го заварих като министър на защитата. То е въпрос и на авторитет коя от страните-членки на НАТО в Черноморския район ще бъдат избрани да изведат сходен център. Ние го желаеме, в конкуренция с Румъния и Турция. Най-простото нещо, което може да бъде обяснено, е че основаването на някаква американска или друга военна база е невероятно, заради една причина - конвенцията от Монтрьо от 20-те години на предишния век регламентира наличието на непознат боен флот отвън страните от Черноморския район. Там се регламентира, че повече от 3 седмици не могат да участват сходни кораби. Всичко друго са внушения на съответни политически партии, безапелационен е Каракачанов. По думите му ще се употребява наличната база във Варна, също така ще има и в допълнение финансиране от НАТО, само че ще са нужни и български средства. Какво споделят американците? Подкрепяме кандидатурата ни, тъй като за плана се кандидатира и Турция , изясни още той.
Съединени американски щати ще подкрепят България в битката й с непознатото въздействие, посредством образования, учения и средства , конкретизира какво значи думата " поддръжка " вицепремиерът. Америка ще финансира в допълнение страната ни и в региона на киберотбраната, сподели Каракачанов. " Вие знаете, че Балканите са конфликт на доста ползи. Русия да, тя счита, че би трябвало да бъде главен фактор, без който не би трябвало да се вземат решение проблемите в района. " По думите на Каракачанов шпионските кавги и съветското въздействие в страната не са били коментирани при диалозите в Съединени американски щати. Според вицепремиера би трябвало да бъдат регистрирани и съществени опити за религиозно въздействие, и по-конкретно исляма, в района на Балканите. Виждате муджихидините, които се прибират в родните си страни, само че те към този момент са под непознато въздействие, сподели още той.
По мотив 100-годишнината от подписването на Ньойския контракт , Каракачанов акцентира, че връзките на България със Съединени американски щати не са от през вчерашния ден. При подписването на контракта, Америка (водена от президента Уилсън) е била единствената страна, защитила българските ползи на конференцията тогава. Като нация би трябвало да си създадем съответните заключения, тъй като тези, които орязаха България го направиха сякаш в името на България и на мира, акцентира Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР