Срещата между Григор Димитров и Хуберт Хуркач от 1/8-финалите на

...
Срещата между Григор Димитров и Хуберт Хуркач от 1/8-финалите на
Коментари Харесай

Драма в най-висша форма: Досковането до мрежата на Хуркач, което реши нещата в полза на Григор

Срещата сред Григор Димитров и Хуберт Хуркач от 1/8-финалите на Мастърса в Маями ни подари с голям брой трагични моменти и обрати, само че несъмнено можем да разпознаваем едно основно събитие, което наклони съществено везните в интерес на първата ни ракета и в същото време провокира много полемики, а точно точката при 2:2 в тайбрека на решителния сет. Припомняме ви, че Димитров незабавно се откъсна напред с мини пробив и след това завоюва едно от най-дълги разигравания в мача, с цел да поведе с 2:0, но наред беше двойна неточност от страна на нашия съотечественик и Хуркач изравни точките благодарение на бомбения си сервис. Изглеждаше, че полякът даже е повел с 3:2, откакто вкара нов отличен начален удар и приключи с лекост наоколо до мрежата, само че съдията на стола отсъди допиране на мрежата от страна на някогашния първенец.

Това тотално изкара 8-ия подложен отвън кожата му и той заби ракетата си с всички мощ в земята и изиска незабавно да му бъде показано видеоповторение, единствено че арбитърът му изясни, че сходно нещо не е разрешено при подобен тип обстановка и го увери, че е уверен на 100 % в правотата на своето решение. Случилото се очевидно оказа съществено отрицателно въздействие върху поляка, който завоюва единствено още една точка до края на дуела и трябваше да преглътне пета загуба от също толкоз конфликти с първата ни ракета.

Най-хубавото е обаче, че тази сцена не повлия на сърдечния привет сред двамата близка другари, като Григор изясни, че се е обърнал с тил, тъй че не е видял какво се е случило и откровено съжалява за станалото, а Хуркач му отвърна да не се тормози и го поздрави за триумфа, признавайки по какъв начин се е подхлъзнал в оня миг и в действителност е изцяло допустимо да е докоснал мрежата, само че просто не го е усетил.

Повторенията пък изрично потвърдиха, че съдията на стола е взел вярното решение, тъй като колосът очевидно закача филето с левия си крайник и несъмнено можем да поздравим арбитъра за смелостта да реагира навреме в толкоз значим миг и тъкмо неговото " орлово " зрение беше от голяма помощ на някогашния номер три, имайки поради голямото значение на въпросната точка.

" Mr Hurkacz touched the net with his left foot... "
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР