Срещата между главата на Българската православна църква и министрите на

...
Срещата между главата на Българската православна църква и министрите на
Коментари Харесай

Двама министри при патриарха за ”Александър Невски”

Срещата сред главата на Българската православна черква и министрите на районното развиване и благоустройството и на културата се състоя в Синодалната палата.

Тя бе проведена във връзка със състоялата се на 6 декември среща на министър-председателя Бойко Борисов с патриарх Неофит за реставрацията на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски ".

По време на диалога през днешния ден са били разисквани съответни разновидности за главната реорганизация и реституция на храма, и са набелязани стъпките за тяхното реализиране.

Николай Нанков и Боил Банов са уверили синодалните архиереи, че ръководените от тях ведомства, както и цялото държавно управление, отпред с премиера Борисов, ще спомагат на всички стадии от реализирането на това дело и има подготвеност неотложно да се пристъпи към проучване на постройката и набелязване на нужните действия по реставрацията й.

Била е изразена признателност от страна на патриарх Неофит и на синодалните митрополити за положителното взаимоотношение с страната и съдействието от министерствата при построяването и поддържането на храмовете и манастирите.

В диалога са били повдигнати и въпроси за паспортизацията на храмовете и другите здания на Българската православна черква, и за неотложния ремонт на постройката на Богословския факултет в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР