Срещата между Доналд Тръмп и Владимир Путин в понеделник, в

...
Срещата между Доналд Тръмп и Владимир Путин в понеделник, в
Коментари Харесай

Каква ще е програмата на срещата между Тръмп и Путин в Хелзинки?

Срещата сред Доналд Тръмп и Владимир Путин в понеделник, в Хелзинки може да продължи три часа, включително конференциите. Това демонстрира формалната стратегия на двамата водачи. Финландският президент първо ще посрещне съветския си сътрудник в президентския замък, по-късно президента на Съединените щати.


600 хилядната финландска столица към този момент е неразрешена за полети зона и се готви освен за руско-американската среща на върха, само че и за митинги против двамата водачи. Разговорите сред Путин и Тръмп ще бъдат в президентския замък в Хелзинки и ще стартират в понеделник, в 13 и 15 локално и българско време.
Сергей Лавров, външен министър на Русия: Идеалният резултат би бил да ангажираме всички канали по въпроси, които ни разделят и по въпроси, по които в този момент можем да си сътрудничим в името на двустранния интерес и интереса на интернационалната общественост като стратегическата сигурност, да вземем за пример.
Над 1400 публицисти от 61 страни ще отразяват историческото събитие. През годините, най-много в Студената война, неутрална Финландия има значима роля в връзките сред съседа Русия и Запада.

През 1971 година в Хелзинки се организира конференция по сигурността и се подписва декларация за човешките права, а през 97-а Бил Клинтън и Борис Елцин се срещат на фона на натовските проекти за разширение на изток.

Оттогава в града не е имало нарочна руско-американска среща на върха, само че Хелзинки е бил хазаин на значими интернационалните конгреси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР