Срещата между Джо Байдън и Владимир Путин в Женева вече

...
Срещата между Джо Байдън и Владимир Путин в Женева вече
Коментари Харесай

Ето какви подаръци си размениха Байдън и Путин

Срещата сред Джо Байдън и Владимир Путин в Женева към този момент е в историята. Коментарите за нея обаче ще продължат. По традиция, при сходни събития е признато да се разменят дарове. По данни на Белия дом Джо Байдън е подарил на съветския си сътрудник поръчкови авиаторски слънчеви очила и кристална фигура на американски бизон.

И в двата предмета - предстоящо, има доста символика. Байдън е прочут с това, че носи пилотски тъмни очила и от време на време е обект на смешки за това. Той да вземем за пример не смъкна пилотските си очила и по време на среща с кралица Елизабет II в замъка Уиндзър в неделя. Тези за Путин са създадени от компанията, която доставя с тях американските военни и съдружниците от НАТО, съобщи

Американският бизон е националният бозайник на Съединени американски щати от 2016 година, след декрет подписан от президента Барак Обама. Той символизира силата, единството и устойчивостта. Фигурата е ситуирана върху фундамент от черешово дърво - отпратка към президента Джордж Вашингтон. Върху статуетката има и дребна гравирана плочка, която да припомня за мястото и датата на срещата сред Байдън и Путин.

Руският президент е подарил на сътрудника си комплект за писане, изпълнен в обичайния съветски жанр " хохлома ". Името на сувенира е " Москва ". А занаятът в действителност е особеният тип изрисуване на движимости - лъжици, сувенири, кутии, мебели.

Появил се е през XVII век, в село Хохлома. Рисува се върху черен декор с алено, жълто, оранжево и наложително златисто. Най-характерните детайли са плодовете на офиката и горските ягоди, детайлно се рисуват листа и преплетени клони и по-рядко зверове и птици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР