Срещата ЕС-Турция във Варна попадна и във фокуса на гръцките

...
Срещата ЕС-Турция във Варна попадна и във фокуса на гръцките
Коментари Харесай

Гръцките медии за срещата ЕС-Турция във Варна

Срещата ЕС-Турция във Варна попадна и във фокуса на гръцките медии.

Кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева с детайлностите.

Гърция е задоволена от позицията на Европейски Съюз по значими за Атина въпроси, които бяха сложени на срещата във Варна. Евродепутати разясниха пред телевизионните медии, че Варна отвори нов път в връзките с Турция. Всички гръцки медии означават интензивността на българското европредседателство и съответно на българския министър председател по въпроси, засягащи Балканските страни. Борисов е в основна роля за политиката на Европейски Съюз за Западните Балкани, показва в обширен коментар вестник " Екатемерини ".

Централните тв медии излъчиха репортажи от срещата. Коментаторите в студиото демонстрираха съмнение към Анкара, че ще съблюдава уговорките, поети на срещата.

Гръцката дипломация съумя да сложи на дневен ред пред Ердоган въпросите за напрежението в Егейско море, бежанската рецесия, претенциите на Турция към няколко гръцки острова и главния въпрос - освобождението на гръцките граничари.

Гръцките медии изричат единствено догадки, тъй като нямат публична информация, че са реализирани съответни съглашения за битката с тероризма и развиване на енергетиката.

Организацията, провеждането и тематиките, които бяха разисквани във Варна, даже и без конкретика от страна на Ердоган, е безспорно огромен триумф на европредседателството и Европейски Съюз - това беше оценката на коментаторите в телевизионните медии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР