„Срещата ЕС – Турция може би е била нервна, но

...
„Срещата ЕС – Турция може би е била нервна, но
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Срещата ЕС – Турция може би е била нервна, но конструктивна

„ Срещата Европейски Съюз – Турция може би е била нервна, само че градивна. Имаше едно трепетно неспокойствие какво тъкмо се е случило, по какъв начин тъкмо сме се показали. Ако някой пита каква ни е работата по време на европредседателството – тъкмо това ни е работата”, разяснява вицепремиерът Томислав Дончев.

Той акцентира, че персонално не е участвал на срещата и няма по какъв начин да разяснява в дълбочина събитията.

„ Това е среща, на която България извършва отговорностите и уговорките си. Тук водещи са европейските въпроси. Както разбрахте са сложени въпроси и от двустранно естество”, добави Дончев.

На въпрос дали министър председателят Борисов е попитал до каква степен се простират душевните граници на Реджеп Ердоган, Дончев отговори, че няма кристална топка, с която да гадае.

„ Когато имам опция да приказвам с премиера, ще го попитам”, добави Дончев.

Въпросът за „ душевните граници на Ердоган” е във връзка изявление на турския президент, в което той съобщи, че Кърджали е част от душевните граници на Турция.

По мотив договорката за ЧЕЗ, Дончев разяснява, че към момента е рано да се каже дали страната ще взе участие в договорката. „ Истината е, че в една сходна обстановка механизмите на страната да реагира са ограничени”, разяснява още вицепремиерът.

Дончев добави, че съгласно него има капацитет да се затегне регулацията на тези сдружения.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР