Срещата бе инициирана от председателя на ОС – Дупница, Костадин

...
Срещата бе инициирана от председателя на ОС – Дупница, Костадин
Коментари Харесай

Работна среща проведоха директорът на ОДМВР Св. Григоров и председателят на Общинския съвет на Дупница

Срещата бе инициирана от ръководителя на Оценка за съвместимост – Дупница, Костадин Костадинов.

Той срещна шефа със наличието на Декларация, гласувана от общинските съветници и стимулирана с паниката им, че нарастват случаите на посещаване на публични места и питейни заведения от малолетни лица след 20.00 ч и малолетни след 22.00 ч. и зачестилите случаи на противообществени прояви в късните часове, свързани с потреблението на алкохол. Общинските съветници смятат, че обстановката не се е трансформирала спрямо миналата година.

Костадинов показа, че са водени диалози с способените институции – районно управление (на МВР) Дупница, РЗИ, РУО – Кюстендил, и са единомислещи, че казусът се крие и в законодателната уредба – чл.8, алинея 4 от Закон за задълженията и договорите. С тази декларация общинските съветници се обръщат и към представители на държавното управление, които имат законодателна инициатива/министъра на Министерство на вътрешните работи, министъра на труда и обществената политика и министъра на здравеопазването/, предлагат смяната да е безапелационна: След 22.00 ч малолетните лица да не могат да бъдат придружавани от други пълнолетни лица с изключение на родителите или лицата, полагащи грижи за тях.

Ст. комисар Григоров го увери, че споделя тяхната угриженост за младежите и в границите на пълномощията, които имат чиновниците на Министерство на вътрешните работи, контролът ще бъде засилен и ще бъде търсена административнонаказателна отговорност на отговорните лица – родители, настойници, представителите на увеселителните нощни заведения. В партньорство с представителите и на другите институции – локална власт, обществени структури, охранителни структури, ще положат старания младежите да не стават жертва на принуждение, да не се позволяват противообществени прояви и приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Уверени са, че общите дейности ще доведат до позитивен резултат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР