Срещаме ви с Наталия Делева и отсега ви каним на

...
Срещаме ви с Наталия Делева и отсега ви каним на
Коментари Харесай

Наталия Делева видя и описа невидимите хора в едноименния си дебютен роман

Срещаме ви с Наталия Делева и занапред ви каним на среща и показване на дебютния ѝ разказ Невидими . Той беше номиниран в Деветия  народен книжовен конкурс Развитие, получи съпътстваща награда в категория проза за дебютна литература Южна пролет 2018 година и Номинация за Роман на годината на 13 Века България 2018.

Наталия сега живее в Лондон и се занимава с цифров маркетинг. За слушателите на Радио София тя показа:

 Снимка Романът има една съществена сюжетна линия, само че в нея се преплитат разнообразни истории на „ невидими “ хора – от дом за изоставени деца, момиче, насилвано от татко си, момче с церебрална парализа, което за пръв път прави обич, пенсионирана балерина… Всички те си наподобяват по това, че остават невидими за обществото, в което живеят.

Негативното отношение към децата постоянно стартира точно от тези, които се чака да ги пазят и закрилят. На децата се приписва виновността за тяхната изоставеност, за кусур, за генезис. Ако се пробвам да избягам от клишетата за такива хора, то е тъй като диря аргументите за тяхната орис.

Тя описа и за многочислените аргументи за написването на книгата, в това число и срещите ѝ с такива „ невидими “ хора.

В края на септември романът Невидими ще бъде показан и в Германия след превода му на немски.

На 30 август /четвъртък/ от 19:30 часа можете да се срещнете с Наталия Делева в София (ул. " Леге " 10). В представянето на книгата ще вземат участие и актьорите Никол Бойчева, Габриел Плачков, Мария Бакалова и Марио Гълъбов.

Чуйте целия диалог на Гергана Пейкова с Наталия Делева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР