Срещаме ви с един от най-великите и най-колоритни фронтмени в

...
Срещаме ви с един от най-великите и най-колоритни фронтмени в
Коментари Харесай

Роб Халфорд от „Джудас Прийст“ пред bTV: Идваме в България с най-доброто метъл шоу


Срещаме ви с един от най-великите и най-колоритни фронтмени в историята, вокалиста на „ Джудас Прийст “ – Роб Халфорд. Техният концерт е на 17 юли на фестивала „ Рок в долината на виното “.

Феновете го назовават " Бога на метъла ". Роден е преди 70 години, висок е 1,82 см и твърди, че е човек на вярата. Преди към половин век е първото му излизане на сцената с Judas Priest, 4 години след основаването им. През 1991 година напуща групата, с цел да се завърне през 2004-а за наслада на многомилионната аудитория. Преди това обаче, през 98-а, в изявление за MTV най-сетне признава: " Аз съм гей, белким не знаехте? " След години добавя, че е мълчал, " с цел да не навредя на имиджа им " и от боязън " да не унищожа Прийст ".
Когато е на сцената, носи по 15 кг кожени костюми, капси, вериги и други реквизити. Казва, че към момента самичък си бута количката в супермаркета, самичък чисти тоалетната и пуска прахосмукачка. И въпреки всичко си остава един от най-великите хеви метъл вокалисти в историята.

Какво сте подготвили за концерта в България?
Има толкоз сила и неспокойствие у нас преди този момент доста особено шоу, тъй като ние обичаме България. През годините сме имали фантастични прекарвания в красивата ви страна с нашите метъл фанатици. Да се върнем в този миг, в който честваме 50 години с хеви метъла на Judas Priest, за нас е грубо. Пичове, ще ви донесем най-хубавото метъл шоу, което в миналото може да видите от Judas Priest.

Подготвили сме селекция от всичките ни обичани песни и бихме се радвали да останем на сцената цяла нощ. Ще ви донесем мотора, ужасно светлинно шоу, огромния надуваем хеви метъл бик от Бирмингам, който стана огромен шлагер, и всичко това, което към този момент се е трансформирало в традиция за Judas Priest в последните 50 години.

Най-новият ви албум се споделя " 50 хеви метъл години музика ". Ако 20-годишното ви „ аз “ можеше да си поговори със настоящето ви, какво биха си споделили? Би ли повярвал на триумфа, славата и милионите почитетели?
Ние сме толкоз благословени и привилегировани да можем да продължаваме да вършим тази работа. За нас е чест. Но ние в никакъв случай не забравяме, че изискуем всичко на нашите почитатели – на вас! Ние не съществуваме без публиката си. Именно те са най-важната съставна част, която поддържа вярата в хеви метъла и пази вярата в Judas Priest. Така че, да, в случай че бях срещнал Хеви метъл Бог на 10 или 20 години и ме беше попитал " Мислиш ли, че ще продължиш да правиш хеви метъл със същата тайфа и след 50 години? ", бих му споделил: " Да, мисля, че ще продължим, тъй като почитателите ни поддържат " – те поддържат Judas Priest живи - толкоз мощни и постоянни. И това е другата страна на нашето тържество, което ще ви донесем напълно скоро.

Като приказваме за " 50 хеви метъл години ", коя е хеви метъл страната на славата, коя е тежката страна на клишето " секс, опиати, рокедрол ". И изобщо има ли тежка страна на това да си рокзвезда?
Скоро ще стана на 71 и това, което има най-голямо значение в живота ми в този момент, е рокендролът или хеви метълът. Аз съм чист и изтрезнял от 36 години. Мисля, че всички ние в Judas Priest оценяваме, че най-важната част от работата ни, е музиката, която вършим и концертите, които споделяме с нашите почитатели. Това е главната мотивация на тази тайфа. И това е велико, тъй като съм живял дотатъчно в средите на рокедрола, с цел да осъзная, че в този момент, повече отвсякога, точно музиката се трансформира в главното, което ни дефинира кои сме. Да, преди години на напред във времето бяха сексът и опиатите, и всичко останало. А в този момент отиваме в следващия хотел, питаме къде е фитнесът, с цел да потренираме, вършим си упражненията.

Вижте целия диалог във видеото горе.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР