Среща в общината се провежда заради новия строеж в Южен,

...
Среща в общината се провежда заради новия строеж в Южен,
Коментари Харесай

Лют спор заради новия строеж в Южен

Среща в общината се организира поради новия градеж в " Южен ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Поредният терен, който до неотдавна беше междублоково пространство, в този момент следва да се застрои. Имотът е на ул. " Асен Христофоров ", сред блокове с номера 1111, 1113 и 1115. Недоволни жители блокираха кръстовището на бул. " Александър Стамболийски “ с " Коматевско шосе " на митинга нощес.

На нея участват уредниците на митинга, представители на " Спаси Пловдив ", зам.-кметът по  " Строителство и вложения “, основният проектант на Пловдив, кметът на регион " Южен ".

" Презастрояването в " Южен е в пъти по-зле от който и да е квартал. Как един подобен комплекс ще облагороди състоянието на бул. " Александър Стамболийски ", който е в покъртително положение и покъртителната инфраструктура в региона? Няма воден план, хора, които живеят по високите етажи, се оплакват, че до тях не доближава вода. Отделно никой не бил осведомен, че там ще се строи жилищна постройка ", попитаха от уредниците на митинга.

" Това е частен парцел, притежателите имат интерес да бъдат осъществени. Земята им е била отнета, без да бъдат обезщетени. Ние можехме да създадем постройка с 45 метра дължина. След всички диалози взехме решение, че ще е добре за всички да се понижи плътността на постройката. Направихме вътрешно пространство с парк. Намалихме височинната по наша самодейност ", изясни Пламен Дръмков, един от вложителите.

След това настъпи спор сред представители на " Спаси Пловдив " и самите вложители.

" В Германия може ли да строите по този начин? Как по този начин сравнявате Америка с България. Г-н Ахрянов, не може да се криете зад тила на някой и да се оправдавате, че този Подробен устройствен план е отпреди 15 години ", сподели от сдружението.

" Г-н Костов, един Подробен устройствен план се лишава по правосъден ред. Може да дойдете и да станете главен проектант. В последна сметка не разбрах за какво ми желаете оставката, отвърна му Ахрянов "

" Вие политизирате въпроса. Искате да стане патаклама. Нека да гледаме конкретно нашия обект. Вчера вие казахте, че сте срещу всичко, което се случва в страната. В чужбина при сходен проблем, в случай че някой не е склонен, си има закон. Хваща си юрист, отива и си съди. Трябваше да се запознаете с цялата документи ", отвърнаха от вложителите.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР