Среща с представители на Висшия адвокатски съвет, Нотариалната камара и

...
Среща с представители на Висшия адвокатски съвет, Нотариалната камара и
Коментари Харесай

Захариева инициира среща по повод проблеми с консулските служби

Среща с представители на Висшия адвокатски съвет, Нотариалната камара и Агенцията по вписванията инициира вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, оповестиха от пресцентъра на МвНР.

Тя бе проведена във връзка сигнали за отводи на български консулски представители в чужбина да удостоверяват подписите на контракти за прекачване на дружествени дялове по член 129 от Търговския закон.

Въпросът е кардинален и би трябвало незабавно да намерим решението му. - съобщи министър Захариева. - За нас най-важното е да подсигуряваме качествено обслужване на жителите зад граница, само че в това време то не трябва да носи риск.

Според вицепремиера първата стъпка, която би трябвало да се предприеме в тази посока, е свързването на базите данни на Нотариалната камара и на Министерство на външните работи. Така консулските чиновници и нотариусите ще могат да ревизират истинността на даден документ в осведомителните системи.

В хода на диалога бяха разисквани съответни дейности за обезпечаването на съвместен достъп, с цел да се подсигурява сигурността при осъществяване на заверките.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР