Среща с ПП трябва да има. Формулата на управление, измислена

...
Среща с ПП трябва да има. Формулата на управление, измислена
Коментари Харесай

Даниел Митов: Настояваме за коалиционно споразумение с ясно разписани механизми

Среща с Политическа партия би трябвало да има. Формулата на ръководство, измислена досега, не е напълно работеща, а от ГЕРБ упорстват за съдружно съглашение с ясно написани механизми.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„ Още първоначално казахме на сътрудниците от Политическа партия и Демократична България, че това, което оферират, няма да сработи. Не на вятъра в демокрациите са измислени съдружните формули. Коалициите не се основават, тъй като някакви хора доста си харесват, а тъй като, когато се конструира парламентарно болшинство, се разпределят отговорностите. Всеки да има претекст да брани болшинството и да следва ясно написани цели в това съдружно споразумение”, уточни Митов.

Заместник-председателят на ГЕРБ отхвърли изказванията, че партията му е дала обещание да бъде основан ръб по назначенията, а действително подобен няма:

„ Ние настояваме за сходен вид механизъм, за съдружно съглашение, което ясно да разписва механизмите. Отначало им казахме, че в случай че няма такива механизми, няма по какъв начин да се образува работещо мнозинство”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР