Среща с ПП трябва да има, формулата на управление, измислена

...
Среща с ПП трябва да има, формулата на управление, измислена
Коментари Харесай

ГЕРБ настояват за коалиционно споразумение с ясно разписани механизми

Среща с Политическа партия би трябвало да има, формулата на ръководство, измислена досега, не е напълно работеща, а от ГЕРБ упорстват за съдружно съглашение с ясно написани механизми. Това разяснява зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„ Още първоначално казахме на сътрудниците от Политическа партия и Демократична България, че това, което оферират няма да сработи. Не на вятъра в демокрациите са измислени съдружните формули. Коалициите не се основават, тъй като някакви хора доста си харесват. А тъй като когато се конструира парламентарно болшинство, да се разпределят отговорностите. Всеки да има претекст да брани болшинството и да следва ясно написани цели в това съдружно съглашение ”, сподели Даниел Митов в ефира на Нова.

Той отхвърли обвиняванията, че ГЕРБ са поели ангажимент за основаването на ръб по назначенията, а в действителност подобен няма.

„ Ние настояваме за сходен вид механизъм, за съдружно съглашение, което ясно да разписва механизмите. Отначало им казахме, че в случай че няма такива механизми, няма по какъв начин да има работещо болшинство ”, сподели Митов.  

За седемте точки на Политическа партия, Митов сподели, че от ГЕРБ можели да им измислят и 127 точки.

„ Подобен вид точки се пишат взаимно, в съдружен диалог. 1-2 седмици, месец – колкото е належащо – толкоз. Въпросът е да съдържа нужните детайли, тъй че в последна сметка да действа вярно. Да има механизъм, през който се вършат назначенията ”, сподели Митов.

Той даде за образец министъра на спорта. 

„ Назначил за зам.-министър ръководителката на неговата дипломна работа, тъй като й бил заречен. Това му е претекстът. Призовавам Денков да си влезе във функционалностите. Те стартират да си вършат каквото си желаят ”, сподели Митов.

„ Казахме на сътрудниците лакомията им за власт да не е толкоз явна, че и за тях няма да е потребно да преядат с власт, тъй като бързо ще стартират да вършат неточности и това ще си проличи. Ние виждаме само единствено предпочитание за завземане на все  повече позиции и власт, без подготвеност. Предлагат ни за регионален шеф на Варна дама, която няма никакви квалификации за това ”, сподели Митов.

Той продължи, че от ГЕРБ упорстват на всички позиции да се назначават способени хора, с общо единодушие, тъй като след това отговорността щели да я носят всички.

„ Утре в случай че стане нещо, кой носи отговорност за този човек? ”, попита Митов.

Относно обвиняванията, че ГЕРБ гласоподава с „ Възраждане ”, той сподели, че ГЕРБ в никакъв случай не са влизали в сделки с тях.

„ Те са независима политическа партия, която от време на време гласоподава и с Политическа партия, и с Демократична България. Ако ще приказваме, да сядат и да приказваме. Много обичат да са жертва ”, сподели Митов.

От ГЕРБ не престават да упорстват Димитър Радев да продължи с още един мандат като шеф на Българска народна банка.

„ За мен той е най-адекватният шеф на Българска народна банка. И е напълно разумно, индивидът, приключил толкоз доста работа по подготовката за влизането ни в Еврозоната, да продължи да ръководи Българска народна банка още един мандат ”, сподели Митов. Дали Политическа партия имат опция на Радев, той не знаел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР