Среща с ПП трябва да има, формулата на управление, измислена

...
Среща с ПП трябва да има, формулата на управление, измислена
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Или коалиция, или нищо

Среща с Политическа партия би трябвало да има, формулата на ръководство, измислена досега, не е напълно работеща, а от ГЕРБ упорстват за съдружно съглашение с ясно написани механизми.

Това разяснява по Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Още първоначално казахме на сътрудниците от Политическа партия и Демократична България, че това, което оферират няма да сработи . Не на вятъра в демокрациите са измислени съдружните формули. Коалициите не се основават, тъй като някакви хора доста си харесват. А тъй като когато се конструира парламентарно болшинство, да се разпределят отговорностите. Всеки да има претекст да брани болшинството и да следва ясно написани цели в това съдружно съглашение, сподели Даниел Митов.

Той отхвърли обвиняванията, че ГЕРБ са поели ангажимент за основаването на ръб по назначенията, а в действителност подобен няма.

Ние настояваме за сходен вид механизъм, за съдружно съглашение, което ясно да разписва механизмите. Отначало им казахме, че в случай че няма такива механизми, няма по какъв начин да има работещо болшинство, сподели Митов.

За седемте точки на Политическа партия, Митов сподели, че от ГЕРБ можели да им измислят и 127 точки.

Подобен вид точки се пишат взаимно, в съдружен диалог. 1-2 седмици, месец – колкото е належащо – толкоз. Въпросът е да съдържа нужните детайли, тъй че в последна сметка да действа вярно. Да има механизъм, през който се вършат назначенията, сподели Митов.

Той даде за образец министъра на спорта. 

Назначил за зам.-министър ръководителката на неговата дипломна работа, тъй като й бил заречен. Това му е претекстът. Призовавам Денков да си влезе във функционалностите. Те стартират да си вършат каквото си желаят, сподели Митов.

Казахме на сътрудниците лакомията им за власт да не е толкоз явна, че и за тях няма да е потребно да преядат с власт, тъй като бързо ще стартират да вършат неточности и това ще си проличи. Ние виждаме само единствено предпочитание за завземане на все  повече позиции и власт, без подготвеност. Предлагат ни за регионален шеф на Варна дама, която няма никакви квалификации за това , сподели Митов.

Той продължи, че от ГЕРБ упорстват на всички позиции да се назначават способени хора, с общо единодушие, тъй като след това отговорността щели да я носят всички.

Утре в случай че стане нещо, кой носи отговорност за този човек?, попита Митов.

Относно обвиняванията, че ГЕРБ гласоподава с „ Възраждане ”, той сподели, че ГЕРБ в никакъв случай не са влизали в сделки с тях.

Те са независима политическа партия, която от време на време гласоподава и с Политическа партия, и с Демократична България. Ако ще приказваме, да сядат и да приказваме. Много обичат да са жертва, сподели Митов.

От ГЕРБ не престават да упорстват Димитър Радев да продължи с още един мандат като шеф на Българска народна банка.

За мен той е най-адекватният шеф на Българска народна банка. И е напълно разумно, индивидът, приключил толкоз доста работа по подготовката за влизането ни в Еврозоната, да продължи да ръководи Българска народна банка още един мандат, сподели Митов. Дали Политическа партия имат опция на Радев, той не знаел.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР