Среща с културни дейци в сградата на ДТ Стоян Бъчваров“

...
Среща с културни дейци в сградата на ДТ Стоян Бъчваров“
Коментари Харесай

Караянчева: Варна е град с богата духовна култура и с хора, които умеят да я ценят и да я поддържат жива

Среща с културни дейци в постройката на държавна такса " Стоян Бъчваров “ бе част от програмата на ръководителя на Народното събрание Цветя Караянчева по време на нейното посещаване във Варна. Домакин на събитието бе Даниела Димова, шеф на ТМПЦ в морската столица. " Варна е град с богата духовна просвета и с хора, които умеят и са възпитани да я ценят, да я поддържат жива “, съобщи Цвета Караянчева.

" Провеждаме тази среща в навечерието на Световния ден на театъра – 27-ми март. В тази връзка дано напомня, че отделяме особено внимание на постройката на театъра – главната сцена бе ремонтирана по план по Оперативна програма “Регионално развитие” през 2013 година, а сега работим по план за реновиране на сцена филиал – по Оперативна стратегия " Региони в напредък “, на стойност към 7 млн. лева “, сподели кметът Иван Портних. Той добави, че през април покрай театъра ще бъде подложен монумент на Иван Церов (1857-1938 г), кмет на Варна,  който поставя първия камък на постройката на театъра на през  1912 година " Това е част от самодейността ни за запазване на историческата памет на Варна “, сподели Иван Портних.

Антония Йовчева, шеф на дирекция " Култура и духовно развиване “ показа в резюме положителни практики, свързани с работата на фонд " Култура “, посредством който Община Варна подкрепя финансово разнообразни културни планове.

В диалозите се включиха  проф. Марио Хосен – новият артистичен шеф на най-стария музикален фестивал в България ММФ " Варненско лято ", Игор Лазаренко - шеф на Регионалния исторически музей, Вера Стойкова – шеф на Държавен куклен спектакъл – Варна, шефът на Градската художествена изложба " Борис Георгиев “ – Пламена Рачева, Нели Вълчева – организатор на  изложба " Ларго “, Светлозара Христова – шеф на фестивала " Радар “. Сред присъстващите бяха Коста Базитов, зам.-кмет на Варна, представители на кино фестивали, на районна библиотека " Пенчо Славейков ", народни представители. Културните дейци показаха свои планове и нови хрумвания и за развиване на културния календар на Варна. На финала участниците в срещата се сплотиха към позицията, че  положителното взаимоотношение сред държавната, локалната власт и представителите на изкуството и културата са значима причина за развиването на духовността във Варна и в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР