Среща с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на населени

...
Среща с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на населени
Коментари Харесай

На Йордановден Нинова и Гешев обсъждат кризата в Перник

Среща с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на обитаеми места, общински съветници и жители, по отношение на рецесията с водата, организира ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, оповестява БГНЕС. Тя посети града във връзка планувания за през днешния ден от перничани митинг поради продължаващата липса на вода. Корнелия Нинова съобщи, че са няколко главните тематики, които хората са сложили и чакат реакция от лявата партия като парламентарна група.
На първо място жителите на обитаемоте места са сложили питането кой носи отговорност за рецесията в Перник. " Те не одобряват неналичието на информация по следствието, заради което поех ангажимент още през днешния ден да желая среща с основния прокурор Иван Гешев и да схвана до каква степен е стигнало то. Премиерът непрекъснато трансферира виновността на ВиК-дружеството и на общината. Но е реалност, че въпросното сдружение е пускало водата единствено след направени поръчки и позволение от министерството, т.е. отговорността е и при министрите ”, уточни Нинова. По-късно стана ясно, че тя ще се срещне с Гешев на 06.01.20 година
Гражданите са сложили въпроса и за дълготрайната стратегия за замяна на водопреносната мрежа в Перник, на довеждащите водопроводи и на пречиствателните станции. “По думите на експерти това ще отнеме години. Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат потребност хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална акция “Дари вода за Перник ”. Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани ”, сподели Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР