Среща с фокус върху младите жени проведоха Жени ГЕРБ-София. Срещата

...
Среща с фокус върху младите жени проведоха Жени ГЕРБ-София. Срещата
Коментари Харесай

Мария Габриел се срещна с актива на Жени ГЕРБ-София

Среща с фокус върху младите дами организираха Жени ГЕРБ-София. Срещата води персонално ръководителят на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова, специфичен посетител беше зам. министър-председателят и външен министър Мария Габриел. В събитието участваха също координаторът на София Даниела Райчева; секретарят на Жени ГЕРБ-София Вергиния Стоянова; Мария Илиева, член на НИС на Жени ГЕРБ; зам. ръководителят на Младежи ГЕРБ Алина Стефанова, членовете на Управителния съвет от 24-те региона на София и млади дами до 35 години. 

Това е първата от поредност срещи, ориентирани към дейното включване на младите дами в работата на Жени ГЕРБ, които следва да бъдат извършени в цялата страна. На последната академия в Казанлък зам.-председателят на Младежи ГЕРБ Алина Стефанова повдигна въпроса за нуждата от това да бъде обърнато особено внимание на младите дами – предлагането беше признато с овации от залата и следва да бъде включено в програмата на Жени ГЕРБ на национално равнище.

„ Благодарна съм, че на тази първа среща с нас е Мария Габриел – индивидът, който постоянно е показвал отношението си към женските политики и тук, и в Европа. Неслучайно, когато към мен, като ръководител на Жени ГЕРБ, постъпи покана да се включа в управлението на ЕНП-Жени (EPP Women), предложих на НИС да предлагаме тогавашния еврокомисар Мария Габриел. С тази стратегическа номинация извоювахме вицепрезидентското място в ЕНП-Жени. Благодаря, както на управлението на Жени ГЕРБ, че поддържа това мое предложение, по този начин и на госпожа Габриел, че се съгласи да поеме още една извънредно сериозна позиция “, съобщи Екатерина Йорданова. 

„ Целта на днешното събитие е да включим интензивно в работата на Жени ГЕРБ младите дами, които сте довели с вас, и да се възползваме от наличието на госпожа Габриел, с цел да помислим дружно за всички тези тематики, които можем да придвижим напред хоризонтално, като дами и, когато, уповавам се напълно скоро, тя стане министър председател –  да сложим дневния ред на дамите във фокуса на обществото “, обясни Екатерина Йорданова. 

„ Благодаря за цялата интензивност на Жени ГЕРБ. Всяка ваша акция има доста ясно разпозната полезност, деяние и влияние и демонстрира позитивната и градивната мощ на дамите. Искам особено да благодаря за акцията „ Медът е здраве и живот “ –  това е една от най-благородните дела и желая да ви уверя, че ще имате моята поддръжка без значение от това къде и на какъв пост съм “, съобщи госпожа Габриел. 

„ Искам да отвръщам доста бързо и за доверието в младите дами. Несъмнено това е едно предизвикателство “, съобщи госпожа Габриел, като показа персонален опит и даде образци за дами с безспорни качества, които обаче се опасяват да влязат в политическия живот и избират да останат в ролята на специалисти или да оказват помощ в профил, отвън светлината на прожекторите. Като част от аргументите за това госпожа Габриел посочи експанзията в политическия живот и онлайн експанзията. 
Статистиката сочи, че максимален % измежду жертвите на онлайн експанзия са дамите в политиката и дамите в публицистиката.

„ Това, което на всички дами и още повече на тези, които занапред навлизаме в суровия политически живот, постоянно ни липсва, е убеденост “, акцентира зам.-председателят на МГЕРБ Алина Стефанова и добави: „ Вярвам, че сполучливият образец на дамите преди нас е по едно и също време най-голямото ентусиазъм и най-силният лек против страха и неувереността. Имаме потребност да виждаме повече сполучливи образци и повече дами в политиката “.

Във връзка с онлайн експанзията и в политиката въобще, зам.-председателят на МГЕРБ разясни, че Жени ГЕРБ към този момент задават друг звук на говорене, като не си разрешат персонални нападки – нито в мрежата, нито онлайн: „ Стремим се да покажем какво е достойното държание на българската жена – в политиката и в публичния живот “. 

На срещата беше разискван напредъкът по акциите и 8-те целта на ЖГЕРБ, както и идни събития и начинания. 

„ По част от целите отчитаме сериозен прогрес “, означи ръководителят на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова и напомни: „ Знаете, откакто по време на академията в Стара Загора поставихме три съответни въпроса, свързани с приоритет номер 3 –  „ Насилието над дами – предварителна защита и противопоставяне “ – пред водача на партията Бойко Борисов, през юли тази година Законът за домашното принуждение претърпя промени и нашите оферти откриха място в него. Това значи, че сме ефикасни, само че може още. Времето лети и би трябвало да напредваме по всяка една от тематиките “, съобщи Екатерина Йорданова. 

Тя обърна внимание, че следва среща с народни представители от ГЕРБ, на които ще бъде разисквано:
 Първо, по какъв начин законодателно да се придвижи и Конвенция 190 на МОТ за унищожаване на насилието и издевателството в света на труда, която от месеци е на масата на Народното събрание;

Второ, транспонирането на Директивата, обвързвана с равнопоставеността на мъжете и дамите в листваните на фондовата борса компании. 

„ Ние сме първата женска организация в страната, която е почнала работа по тази инструкция. По нея към този момент работят и дамите от бизнеса, тъй като са директно заинтригувани, само че като политическа женска организация никоя друга до този миг не се е занимавала толкоз задълбочено и няма подобен прогрес “, означи госпожа Йорданова. 

Жени ГЕРБ-София се ангажираха да работят дружно с госпожа Габриел за „ Бранд България “ и да помислят по какъв начин дамите могат да допринесат страната ни да опише своята история на триумфа. 

Беше взето единомислещо решение Денят на европейските създатели да бъде включен в календара на женската организация в София – самодейност, стартирала предходната година по концепция на госпожа Габриел, която се организира от Европейския писателски съвет всеки финален понеделник на месец март и цели да насърчи четенето измежду младежите.

По покана на госпожа Габриел представители на #ЖГЕРБ ще се включат и в среща на тематика „ Жените, мирът и сигурността “, домакинстван от посланика на Мароко – Н. Пр. госпожа Закиа Ел Мидауи, която ще се състои в края на този месец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР