Среща, посветена на конституционната реформа, провеждат ПП-ДБ и ГЕРБ в

...
Среща, посветена на конституционната реформа, провеждат ПП-ДБ и ГЕРБ в
Коментари Харесай

Борисов, Кирил Петков и Пеевски бистрят конституционната реформа

Среща, отдадена на конституционната промяна, организират ПП-ДБ и ГЕРБ в парламентарната зала " Изток ". Участва иправосъдният министър Атанас Славов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Радомир Чолаков, Десислава Атанасова и Рая Азарян съставляват най-гилямата групировка. 

Христо Иванов, Надежда Йорданова, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Никола Минчев пък са от ПП-ДБ

Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев и Делян Пеевски от Движение за права и свободи също пристигнаха.

Разговорът откри Христо Иванов от Демократична България, който акцентира, че срещата е, с цел да се уточнят " обособените детайли на процеса " по смяна на конституцията. " Ще обсъдим обсега на конституционната промяна, методът, по който измененията ще бъдат вкарани в Народно събрание, времето и времевите параметри ", акцентира той. Част от тематиките са свързани с избора на членове на Висш съдебен съвет, промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт.

Снимки: Агнес Методиева



" Разбираме нуждата от промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за битка с корупцията, само че и потребността от съществени промени в конституцията в глава " Съдебна власт ". Наясно сме, че това няма да е лек развой ", съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя означи, че е значимо да се знае могат ли трите парламентарни групи да работят, само че и да привлекат и останалите групи към този развой. Това е българската конституция и е редно да участваме дружно, добави тя.

Атанасова настоя за бързо образуване на конституционната комисията, която да стартира работа по импортирани планове, или пък по образуването на един общ на обединенията, които вземат участие в това начинание. И разкри детайлности - на предходната среща е взела участие Надежда Йорданова от Демократична България и Хамид Хамид от ДПС
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР