Среща по отношение на миграционните процеси и бежанският натиск е

...
Среща по отношение на миграционните процеси и бежанският натиск е
Коментари Харесай

Демерджиев: Съвместна група между България и Турция ще противодейства на мигрантския натиск

Среща във връзка с миграционните процеси и бежанският напън е имал през вчерашния ден служебният вътрешен министър Иван Демерджиев с турския си сътрудник Сюлейман Сойлу. Това заяви министър Демерджиев по време на откриването на строителните действия за нов затвор в с. Самораново, община Дупница.

Срещата е продължение на сходни такива сред двамата президенти на двете страни и екипи от министри. " Това, което се уговорихме с турската страна, е тя още по-активно да взе участие в дейности, които да не разрешат на границата да се събират огромни мигрантски групи, които да нападат нашата граница ", сподели министър Иван Демерджиев. Той уточни че към този момент има резултат от тези дейности и доста е понижен натискът върху българските гранични служители на реда. " Вярваме, че с взаимни старания и направената взаимна работна група ще успеем натискът да го сведем до най-малко. Както виждате сега, стремим се хората, които минават през територията на нашата страна, да бъдат арестувани. Такива старания нямаше в предходните години и месеци, и тъкмо поради това главните рецензии бяха ориентирани към нас. В последните месеци ние се оправяме с това и получаваме позитивни мнения и от сътрудниците си, и от Европейски Съюз ", сподели вътрешният министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че турската страна е разположила доста сили по протежението на нашата граница. Това са жандармерия, която е изключителна мощ в Турция, както и сили на военните, уточни вътрешният министър. Той съобщи, че те са ситуирани на разнообразни стратегически подстъпи към границата и по този метод събирането на огромни групи мигранти е предотвратено. " По-рано се наблюдаваше скупчване на над хиляда души, които нападнаха последователно нашата граница, на дребни групи от по 20-30 души. Разбирате какъв брой мъчно е да се противодейства на такава обстановка, само че в този момент с съществуването на турските сили, събирането на толкоз доста хора не може да се случи и това извънредно доста ни улеснява ", сподели още Иван Демерджиев. Той посочи още, че турските униформени патрулират доста по-активно към този момент от тяхната страна и вършат инспекции за нелегално оръжие, опиати и каналджийство.

" Предадох през вчерашния ден на министъра описи с такива турски жители, за които имаме данни, че се занимават с това, и получих неговото увещание, че ще има акция в Турция. Такива акции по линия на опиати бяха към този момент извършени. При тях бяха арестувани огромни количества опиати - от аероплан и от камион, за които ние подадохме данни. " Това взаимоотношение сигурно ще докара до резултати и ще усъвършенства обстановката по отношение на този тип закононарушения и в двете страни ", сподели още Демерджиев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР