Среща на страните от Г-7 започва днес в Бавария, в

...
Среща на страните от Г-7 започва днес в Бавария, в
Коментари Харесай

Лидерите от Г-7 се събират на среща на върха в Бавария

Среща на страните от Г-7 стартира през днешния ден в Бавария, в замъка Елмау. Украинският президент Зеленски удостовери присъединяване си във форума, само че към момента не е ясно дали ще пътува до Германия или ще се включи посредством видеоконферентна връзка.

На едно от най-красивите места в Германия, с внушителна панорама към планинския масив Ветерщайн, покрай границата с Австрия, водачите на 7-те стопански сили в света се събират, с цел да търсят решения на световните рецесии. Замъкът Елмау, трансфорат в петзвезден хотел за повторно посреща водачите на Г-7. Преди 7 години Ангела Меркел провежда там срещата на върха.

Основните тематики, които ще бъдат разисквани на двудневния конгрес са войната в Украйна, климатичните промени, хранителната и енергийна рецесия.

Канцелрът Олаф Щолц предложи да бъде разискван и нов " проект Маршал за Украйна ", с цел да стартира обмисляне за възобновяване на страната.

Към 7- те водачи ще се причислят и индийският министър председател, както и представители на Аржентина, Индонезия, Сенегал и Южна Африка.

Повече от седмица животът в региона на Елмау е западнал. Магазините и заведенията са затворени. А граничният надзор сред Германия и Австрия беше възобновен. 18 000 служители на реда наблюдават за реда.

Достъпът до Елмау на протестиращи е изцяло блокиран. Но демонстрации ще има. На километри от замъка
антиглобалисти построиха преди дни палатков лагер за 750 души. Властите се надяват, че ще предотвратят съществени конфликти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР