Среща на Съвета на държавните глави от ОНД започна днес

...
Среща на Съвета на държавните глави от ОНД започна днес
Коментари Харесай

Путин призова за решаване на конфликтите в ОНД и се възмути от Макрон

Среща на Съвета на държавните глави от Оперативно-наблюдателно дело стартира през днешния ден в Астана, съобщи ТАСС.

Тя протича в стеснен състав - вземат участие само самите водачи, в това число президентът на Русия Владимир Путин. По-късно следва съвещание в уголемен формат, в което ще вземат участие и делегации от страните членки.

Дневният ред включва тематики, засягащи интеграционното съдействие в политиката, стопанската система и филантропичната сфера, по-нататъшното развиване на търговско-инвестиционното партньорство в границите на Оперативно-наблюдателно дело, както и проблеми на сигурността.

В началото на съвещанието Путин прикани за енергични старания за прекосяване към разплащания в национални валути и да се прояви благосклонност в решаването на споровете в границите на общността.

Ето какво сподели съветският президент:

При разрешаването на всички спорове и разногласия в Оперативно-наблюдателно дело би трябвало да се употребява в оптималната степен положителната воля.

Покани президента на Азербайджан Илхам Алиев и арменския министър председател Никол Пашинян да се срещнат в Русия.

Изявленията на Макрон за хипотетичната деструктивна роля на Русия в Карабах са неприемливи и погрешни (по-рано Макрон съобщи, че Русия употребява спора, с цел да дестабилизира Южен Кавказ, и че тя " явно играе играта на Азербайджан с турско съучастничество " и има намерение да " отслаби Армения, която в миналото е била близка с нея " ).

Предложи 2025 година да бъде оповестена за 80-годишнина от успеха и година на единение в битката против нацизма в Оперативно-наблюдателно дело.

Москва ще окаже оптимално подпомагане за основаването на интернационална организация за поддръжка и разпространение на съветския език под егидата на Оперативно-наблюдателно дело

Путин предложения всички водачи на Оперативно-наблюдателно дело в Санкт Петербург в навечерието на 2023 година, когато градът ще бъде културна столица на Общността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР