Среща на представители на САЩ, Русия и Израел в Ерусалим

...
Среща на представители на САЩ, Русия и Израел в Ерусалим
Коментари Харесай

САЩ, Русия и Израел сключват голяма сирийска сделка?

Среща на представители на Съединени американски щати, Русия и Израел в Ерусалим евентуално ще постави завършек на несъгласията сред трите сили за Сирия.

Според арабското издание "Аш Шарк ал Аусат " съветникът на американския президент Доналд Тръмп по сигурността Джон Болтън, секретарят на Съвета за сигурност в Москва Николай Патрушев и шефът на Съвета за национална сигурност на еврейската страна Мейр бен Шабат ще подпишат документ за политиката на Вашингтон, Москва и Тел Авив към близкоизточната страна.

Предвижда се Съединени американски щати да признаят сирийския президент Башар Асад за законен началник в Дамаск и да престанат да упорстват за неговото премахване от власт. Русия се задължава да предприеме съответни стъпки към въздържане на дейностите на Иран в Сирия. Русия и Съединени американски щати също поемат ангажимент да поддържат в името на сигурността в Близкия изток държавно управление на Бенямин Нетаняху, без значение от резултатите от резултатите от предварителните избори за парламент през септември.

"Еврейската страна се задължава да не изпраща спомагателни военни подразделения в оспорваните сред Дамаск и Тел Авив Голански възвишения и да не строи еврейски селища в района ", уточни още изданието, представено от израелската редакция на нюзру.

Съединени американски щати от началото на протестите против Асад през 2011 година се бяха оповестили за свалянето на сирийския водач от власт. Москва и Техеран са съществени съдружници на Асад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР