Среща на Пендиков (вляво) с вътрешния министър Иван Демерджиев Снимка:

...
Среща на Пендиков (вляво) с вътрешния министър Иван Демерджиев Снимка:
Коментари Харесай

Битият българин в Охрид с охрана. Само единият от нападателите с обвинение

Среща на Пендиков (вляво) с вътрешния министър Иван Демерджиев Снимка: Министерство на вътрешните работи
Битият секрер на българския клуб в Охрид Християн Пендиков ще бъде охраняван, с цел да бъде обезпечена неговата сигурност. Новината излезе след срещата му с вътрешния министър Иван Демерджиев. 

Демерджиев е безапелационен, че ще продължава да следи деликатно случая с нападението над Пендиков. При последните си визити в Скопие вътрешният министър е изискал от сътрудника си всички детайлности за следствието.

„ Предоставил съм всички данни за интернет адресите, от които са пращани закани и ще настояваме да се вземат ограничения “, е декларирал Демерджиев на срещата си с Пендиков.

Християн Пендиков бе изписан от Военномедицинска академия (ВМА) преди два дни. Той беше атакуван на 19 януари в Охрид. На идващия ден беше превозен от Република Северна Македония до България с държавния аероплан „ Фалкон “ и признат за лекуване във ВМА. При приемането на Пендиков в болничното заведение медиците установяваха голям брой пострадвания в региона на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст. По тази причина се наложи интервенция.

Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на външните работи ще му даде.

Междувременно се разбра, че прокуратурата в Охрид е повдигнала обвиняване за нанасяне на тежка телесна щета на Християн Пендиков. Обвинението е към един, който дружно с „ още едно незнайно досега лице, от ненавист заради национална и етническа принадлежност, са наранили тежко ” потърпевшия на 19 януари Пендиков, оповестяват от охридската прокуратура.

Внесено е предложение до Основния съд в Охрид за удължение на мярката за неотклонение на обвинения, защото към момента има заплаха той да се укрие, с цел да избегне наказателното гонене.

„ На 19 януари в кафе бар в Охрид подсъдимият първо се доближил до масата, на която седял потърпевшият, и му направил забележка, че се е определил като българин. По-късно, когато потърпевшият напуснал постройката и се придвижил към автомобила си, обвиненият и още едно незнайно лице го последвали, нападнали го с удари с ръце и крайници по главата и тялото, като му нанесли тежки телесни повреди ”, написа в известието на прокуратурата.

От прокуратурата в Охрид прецизират, че по време на процесуално-следствените дейности обвиненият мълчи, „ само че всички условия са тествани и доказани от свидетелски показания на събитието и предоставените записи от видеонаблюдение ”.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР